• 27 Απριλίου 2024,

Το “ΟΧΙ στα διόδια” πιο πολύ το γράψαμε παρά το φωνάξαμε ! – Είναι δυστυχώς πολύ μεγαλύτερο το ποσοσό των αδιάφορων πολιτών απο αυτό των ανήσυχων που είναι έτοιμοι για αγώνες

 Το “ΟΧΙ στα διόδια” πιο πολύ το γράψαμε παρά το φωνάξαμε ! –  Είναι δυστυχώς πολύ μεγαλύτερο  το ποσοσό των αδιάφορων πολιτών απο αυτό των ανήσυχων που είναι έτοιμοι για αγώνες

Καταλάβαμε για άλλη μια φορά , με αφορμή και το πρόσφατο συλλαλητήριο ,οτι στην Καβάλα οι ενεργοί και ανήσυχοι πολίτες είναι περίπου 1500 με 2000 .

Αυτοί δηλαδή που μαζεύτηκαν στην κεντρική πλατεία της Καβάλας για να διαμαρτυρηθούν για τα διόδια και είναι πρόθυμοι να υπερασπιστούν αυτή την πόλη ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή αδικίας.

Είναι αυτοί που κατεβαίνουν στις πλατείες και πηγαίνουν στο γήπεδο όταν ο ΑΟΚ τους έχει ανάγκη.

Εκεί είμαστε στα 2 χιλιάρικα.

Αυτό είναι το ταβάνι μας.

Δυστυχώς το ποσοστό των αδιάφορων πολιτών είναι πολύ μεγαλύτερο απο το ποσοστό αυτών που νοιάζονται και είναι έτοιμοι να δώσουν αγώνες.

Σε μια κοινωνία που έχουν διαλυθεί τα πάντα απο τον ανεμοστρόβιλο της κρίσης δεν υπάρχει ούτε η διάθεση , ούτε οι αντοχές για αγώνες και διεκδικήσεις.

Σίγουρα θα μπορούσανε τα πράγματα να είναι καλύτερα όσο αφορά την προσέλευση του κόσμου προχθές στην κεντρική πλατεία για τα διόδια αλλά να έχετε υπόψη σας οτι θα μπορούσανε να είναι και πολύ χειρότερα.

Κακώς κάποιοι συγκρίνουν το προχθεσινό συλλαλητήριο με αυτό που έγινε για τον Λιθάνθρακα και είχε τον πενταπλάσιο κόσμο.

Τότε είμασταν στην αρχή της κρίσης , είχαμε και αντοχές και ανοχές και είχαμε στην πλατεία και όλα τα σχολεία.

 

Κατά άλλα είμαστε μια χαρά και περιμένουμε το καλοκαίρι που ελπίζουμε και φέτος να φέρει τσουνάμι Βαλκάνιων τουριστών που έχει αποδειχτεί όλα αυτά τα χρόνια οτι δεν αφήνουν μόνο την σκόνη τους.

Δεν την βγάλαμε όλα αυτά δύσκολα χρόνια της κρίσης μόνο με την σκόνη τους.

Αφήσανε σίγουρα κάτι παραπάνω το οποίο αν μας έλειπε θα καταλαβαίναμε την αξία τους.

Σε αυτή την μάταιη ζωή αγαπητοί μου αναγνώστες τίποτα δεν είναι δεδομένο.

 

Είναι κάτι παραπάνω απο βέβαιο οτι η Φουρέϊρα του χρόνου θα είναι το φαβορί για να εκπροσωπήσει την χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovivision αφού το αγροτικό της με την χώρα της Κύπρου κρίνεται κάτι παραπάνω απο πετυχημένο.

Μέχρι να κατέβει με την Κύπρο την είχαμε στα ψιλά και τώρα που έφτασε μέχρι την θέση Νο2 της λίστας την είδαμε με άλλο μάτι.

Κάπως έτσι δεν γίνεται πάντα σε αυτή την χώρα ;

 

Είναι σίγουρο , για να επιστρέψουμε στα του συλλαλητηρίου, οτι το σύνθημα “ΟΧΙ στα διόδια” πιο πολύ το γράψαμε παρά το φωνάξαμε.

Πήρε φωτιά για άλλη μια φορά το FB αλλά στην πράξη ελάχιστα πράγματα.

Και απο αυτούς που κατέβηκαν πλατεία οι μισοί το κάνανε γιατί φοβήθηκαν μήπως σχολιαστεί αρνητικά η απουσία τους.

Αλλά οι αγώνες αγαπητοί μου αναγνώστες γίνονται χωρίς πρέπει.

Είναι αυθόρμητοι και παρασέρνουν τους πάντες.

Η προσπάθεια ήταν καλή αλλά νομίζω οτι δεν φτάνει και δεν είναι αρκετή για να χαλάσει τα σχέδια της Εγνατίας Οδού που απάντησε στο συλλαλητήριο αυτό με σχετική ανακοίνωση και για πλευρικούς σταθμούς εδώ στην περιοχή.

 

Έχει ξεκινήσει το παζάρι για την τέταρτη και τελευαία αξιολόγηση την λεγόμενη αξιολόγηση της εξόδου απο τα μνημόνια η οποία δεν θα τελειώσει αν οι δανειστές επιμένουν να κλείνουν τα αυτιά τους στο πάγιο αίτημα της μείωσης τους ελληνικού χρέους.

Η κυβέρνηση του Τσίπρα δηλώνει οτι αν δεν μειωθεί το χρέος δεν θα κοπούν οι συντάξεις όπως έχει υπογραφεί απο 1/1/2019.

Είναι τα λεγόμενα αντισταθμιστικά.

Θα μας δώσουν την μείωση του χρέους για να πάρουν μειώσεις συντάξεων οι οποίες όπως καταλαβαίνετε θα φτάσουν σε επίπεδα πείνας.

Η μεγαλύτερη σύνταξη στην Ελλάδα θα είναι λίγο πάνω απο το χιλιάρικο και οι περισσότερες απο 400 έως 700 ευρώ.

 

Επιμένει η ΕΜΥ οτι το Σαββατοκύριακο που έρχεται για πρώτη φορά φέτος η θερμοκρασία θα φλερτάρει με τους 30 βαθμούς αφού θα είναι οριακά κάτω απο αυτό το φράγμα που αυτόματα μας περνάει σε μια άλλη φάση του καλοκαιριού.

Οταν το θερμόμετρο ανεβαίνει εκεί γύρω στους 28 με 29 βαθμούς ξεκινά η προθέρμανση των κλιματιστικών τα οποία χρειάζονται το απαραίτητο service για να μπορέσουν να αποδώσουν τα μέγιστα.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε πάντα το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Όλα θα πάνε καλά να είστε σίγουροι και να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης