• 25 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Το περιβόητο και πολυσυζητημένο «ραντεβού στα χωράφια» είναι πιθανό να γίνει πράξη σήμερα το πρωί. Από τη μια το έργο του ΤΑΡ, από την άλλη όσοι ζητούν αλλαγή της όδευσης. Σήμερα λοιπόν μπορεί να μάθουμε πως αντιμετωπίζει το θέμα ο Δήμος Καβάλας. Όπως τα διόδια στην Παράκαμψη ή κάπως αλλιώς;

 

Παίζει ρόλο η χρηματοδότηση δύο συγκεκριμένων έργων στα Τενάγη; Παίζει ρόλο η περίοδος αναμονής, για την δικαστική απόφαση του ΣτΕ; Όλα αυτά θα κριθούν σήμερα. Που αλλού; Στα χωράφια.

 

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων του αγωγού υπήρξε κι ένα άλλο «ημίχρονο». Ένα… ματς που παίχθηκε στην είσοδο του ξενοδοχείου, όπου δόθηκε η συνέντευξη τύπου. Εκεί διαφώνησαν για ώρα οι Καλπακίδης- Κωταϊδης με τους εκπροσώπους του έργου. Κάπου εκεί εμφανίστηκε (άγνωστο για ποιον λόγο) και ο Μιχάλης Καπέτης.

 

Οι εκπρόσωποι αυτών που διαφωνούν με την υφιστάμενη όδευση ζήτησαν να παραστούν στη συνέντευξη τύπου αλλά δεν τους επετράπη. Αποχώρησαν θυμωμένοι κι έδωσαν το γνωστό ραντεβού στα χωράφια!

 

Η συνέντευξη τύπου είχε την είδηση της σημερινής έναρξης των προπαρασκευαστικών εργασιών. Στο επίμαχο τμήμα των 11 χιλιομέτρων. Ο ΤΑΡ από χθες το ανακοίνωσε, η συνέχεια (αν υπάρξει) θα δοθεί σήμερα το πρωί.

 

Στο μεταξύ ας επικεντρωθούμε στην ουσία. Για μας ουσία είναι τα δύο έργα που ανακοινώθηκαν δύο φορές σε τρεις μέρες. Αρχικά από τον κ. Σταθάκη, χθες και από τον ΤΑΡ. Ξαναγράφουμε ότι είναι έργα που αν δεν υπήρχε ο ΤΑΡ (κυρίως το θέμα της όδευσης), δεν θα γίνονταν σχεδόν ποτέ.

 

Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι το πώς συνδυάζει τα έργα (αν τα συνδυάζει) με το θέμα της όδευσης ο Δήμος Καβάλας. Κοντά σε αυτόν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Όλες αυτές οι απορίες μας θα λυθούν αν όχι σήμερα, σίγουρα εντός των ημερών.

 

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι περί των δύο έργων το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως. Ούτε χθες μάθαμε προϋπολογισμούς- πηγές χρηματοδότησης- διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Μας είπαν ότι αυτό θα είναι το αντικείμενο της επιτροπής εργασίας που πάλι μας υποσχέθηκαν ότι θα συγκροτηθεί άμεσα. Περιμένουμε.

 

Έληξε την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για τις προσλήψεις εποχιακού προσωπικού στα Λασπόλουτρα. Η Δημωφέλεια θέλει να προσλάβει 20 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, έχει να διαχειριστεί περίπου 160 αιτήσεις!

 

Στην τηλεόραση της Βουλής εμφανίστηκε προ λίγων ημερών ο βουλευτής Καβάλας Κώστας Μορφίδης. Σχολίασε την τρέχουσα πολιτική και κοινοβουλευτική επικαιρότητα, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση».

 

Εκτάκτως η κ. Δήμαρχος κάλεσε στο γραφείο της τους αρχηγούς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ενώ σε μία ώρα άρχιζε το συλλαλητήριο για τα διόδια, τους ενημέρωσε για τα έργα Υπουργείου- ΤΑΡ στους Φιλίππους. Ο κ. Σιμιτσής δεν πήγε στο ραντεβού. Ούτε ο κ. Μουριάδης. Απουσίαζε επίσης ο Παράσχος Αγανικόλας. Τον Άρη Βέρρο εκπροσώπησε ο Νίκος Μουρτασάγας.

 

Μάλλον τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στα θέματα του ΤΑΡ, συμπεριλαμβανομένων των δύο έργων. Ένα της άρδευσης κι ένα της ύδρευσης.

 

Προ ετών ο Δήμος Καβάλας έφτιαξε ένα συλλεκτικό cd με τραγούδια που έχουν ως θέμα τους την Καβάλα. Το χρησιμοποίησε για να προβάλει και το φεστιβάλ των Φιλίππων. Αυτό το cd χρησιμοποιήθηκε ως μουσική επένδυση του συλλαλητηρίου. Μια ιδέα πολύ σωστή.

 

Λόγω της αυξανόμενης ροής προσφύγων, τόσο από τον Έβρο όσο κι από τα νησιά, το κράτος μεγαλώνει τους χώρους φιλοξενίας τους στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Κατά συνέπεια η Καβάλα θα συνεχίσει να φιλοξενεί έως 400 πρόσφυγες. Στη γνωστή δομή του Ασημακοπούλου.

 

Τον Γιάννη Χαρούλη προσκάλεσαν στην Καβάλα οι διοργανωτές του 2ου Φεστιβάλ Παιχνιδιού. Επειδή τα έξοδα ήταν πολλά, ο Χαρούλης αντικαταστάθηκε με τον λιγότερο γνωστό Απόστολο Ρίζο. Για τη συναυλία του οποίου (αύριο βράδυ) η Δημωφέλεια θα πληρώσει 3.000 ευρώ.

 

Πρόσφατα η ίδια δημοτική επιχείρηση πλήρωσε 8.000 ευρώ για συναυλία συγκροτήματος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των μαθητών των μουσικών σχολείων. Με λίγα λόγια από συναυλίες όλα μια χαρά…  Με ενδιαφέρουσα συνέχεια.

 

Διαβάστε επίσης