• 7 Μαΐου 2024,

Το Open τουρνουά σκάκι της Καβάλας ψάχνει χώρο για να πραγματοποιηθεί!

 Το Open τουρνουά σκάκι της Καβάλας ψάχνει χώρο για να πραγματοποιηθεί!

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε το πρωί της Τρίτης εκπρόσωπος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, ο κ. Βασίλης Θεοδωρίδης.

Αν και θέμα της συνέντευξης ήταν η συμμετοχή της Σταυρούλας Τσολακίδου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι που ξεκίνησε τη Δευτέρα στη Ρωσία, από τις δηλώσεις προέκυψε ο προβληματισμός του Σκακιστικού Ομίλου για το χώρο που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο το Open τουρνουά σκάκι.

Ένας διεθνής αγώνας που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής! Το τουρνουά παραδοσιακά φιλοξενούνταν στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου και στην αίθουσα συνεδριάσεων, γνωστή αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης». Φέτος κάτι τέτοιο αρχικά αποκλείστηκε.

Οι διοργανωτές απευθύνθηκαν στη Μεγάλη Λέσχη. Αλλά κι αυτό φαίνεται δύσκολο να γίνει καθώς το ακίνητο λέγεται ότι έχει κάποιες εκκρεμότητες και ατέλειες. Δεδομένων των προβλημάτων στους μεγαλύτερους διαθέσιμους χώρους της πόλης, το τουρνουά ουσιαστικά αναζητεί χώρο για να πραγματοποιηθεί.

Ή ελπίζει να λυθούν τα προβλήματα στους χώρους που προαναφέραμε. Ασκούνται πιέσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας να διαθέσει το Αμφιθέατρο αλλά και στο Δήμο Καβάλας να λύσει τα τεχνικά προβλήματα στη Μεγάλη Λέσχη και να τη διαθέσει για το τουρνουά.

Όλοι εύχονται και ελπίζουν να βρεθεί λύση έγκαιρα. Εν τω μεταξύ για το τουρνουά υπάρχει «έκρηξη» συμμετοχών. Πέρσι αυτοί που συμμετείχαν ήταν 150 περίπου και λόγω των μέτρων πρόληψης της πανδημίας. Φέτος φαίνεται ότι θα ξεπεράσουν τους τριακόσιους.

Η Σταυρούλα Τσολακίδου μετέχει από τη Δευτέρα στους παγκόσμιους αγώνες σκάκι που γίνονται στο Σότσι της Ρωσίας. Τη Δευτέρα ήρθε ισόπαλη με την αντίπαλο της. Αγωνίζεται στην κατηγορία των γυναικών.

Τέλος Ιουνίου είχε πρωτιά σε Μεσογειακούς αγώνες ενώ αρχές Αυγούστου θα λάβει μέρος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρουμανίας. Αυτός είναι ο λόγος που η Σταυρούλα Τσολακίδου δεν θα συμμετάσχει στο τουρνουά της Καβάλας. Στις 21 Αυγούστου αναχωρεί για τις ΗΠΑ όπου θα συνεχίσει τις σπουδές της.

Διαβάστε επίσης