Τουλάχιστον ως την Κυριακή τα καταμαράν στα δρομολόγια από και προς Καβάλα

 Τουλάχιστον ως την Κυριακή τα καταμαράν στα δρομολόγια από και προς Καβάλα

Τουλάχιστον ως την προσεχή Κυριακή θα εκτελούν δρομολόγια από και προς Καβάλα τα πλοία τύπου καταμαράν. Χθες μάλιστα το μεσημέρι ήταν ταυτόχρονα στο κεντρικό λιμάνι το « Champion Jet 1» και το «Super Runner Jet».

Το πρώτο έκανε προγραμματισμένο δρομολόγιο ενώ το δεύτερο ήρθε δοκιμαστικά. Το « Super Runner Jet» θα ξαναέρθει αύριο ενώ την Κυριακή θα κάνει δύο δρομολόγια, το δεύτερο θα είναι έκτακτο.

Το σημερινό δρομολόγιο δε θα εκτελεστεί. Τα δύο πλοία αντικατέστησαν και αντικαθιστούν το «Aqua Blue» που αντιμετωπίζει βλάβη. Αρχικά υπολογίζονταν ότι τα καταμαράν θα το αντικαθιστούσαν ως και τις 20 Ιουλίου.

Χθες υπήρχαν πιθανότητες το «Aqua Blue» να επανέλθει πριν τις 20 Ιουλίου ή στις 20 Ιουλίου.

Το εντυπωσιακό καταμαράν και τα παράπονα των λουόμενων σε Καλαμίτσα- Ραψάνη

Λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί χθες έμπαινε στο κεντρικό λιμάνι το εντυπωσιακό καταμαράν « Champion Jet 1». Οι πολίτες που ήταν στο λιμάνι το παρακολουθούσαν με προσοχή και ενδιαφέρον. Αρκετοί το έβλεπαν από το σπίτι. Όλοι το φωτογράφιζαν!

Αντικαθιστά το εκτός δρομολογίων λόγω βλάβης «Aqua Blue». Η επιστροφή του οποίου θα γίνει, στην καλύτερη περίπτωση, μετά την ερχόμενη Τρίτη.

Το « Champion Jet 1» είναι πιο σύγχρονο, από κάθε άποψη καλύτερο πλοίο αν και το «κουσούρι» του αφορά το ότι δεν μπορεί να μεταφέρει φορτηγά. Αυτά και για όσο διάστημα χρειαστεί θα ταξιδεύουν στα νησιά του Β. Αιγαίου με τα άλλα πλοία της ίδιας ή άλλων γραμμών.

Το πλοίο ήρθε στην Καβάλα από τη Λήμνο σε 2 ώρες και 10 λεπτά. Χρονικό διάστημα σαφώς μικρότερο μιας και το « Champion Jet 1» μπορεί και αναπτύσσει μεγαλύτερες ταχύτητες. Το χθεσινό δρομολόγιο του ήταν το πρώτο και όπως φαίνεται και τελευταίο.

Από σήμερα θα κάνει τα δρομολόγια του «Aqua Blue» ένα άλλο, παρόμοιο καταμαράν. Το « Super Runner Jet». Το πρόγραμμα «βγήκε» ως την προσεχή Τρίτη. Από την Τετάρτη 21 Ιουλίου ίσως επιστρέψει στα δρομολόγια το «Aqua Blue».

Η πρωινή χθεσινή άφιξη του καταμαράν στο κεντρικό λιμάνι προκάλεσε αναστάτωση στους λουόμενους της Καλαμίτσας και της Ραψάνης. Είναι κάτι που έχει ξαναγίνει, την εποχή των αφίξεων του «Αίολος Κεντέρης». Το έτος 2004.

Αυτά τα πλοία λόγω ταχύτητας προκαλούν κυματισμό, ο οποίος καταλήγει σε παρακείμενες του λιμανιού ακτές και ενοχλεί. Εξ αυτού του λόγου και χθες υπήρξαν διαμαρτυρίες από ανθρώπους που έκαναν το μπάνιο τους στις πλαζ της πόλης. Ζητούν ήδη τα καταμαράν καθώς προσεγγίζουν το λιμάνι να έχουν όσο το δυνατό μικρότερη ταχύτητα.

Το « Champion Jet 1» αναχώρησε για το επόμενο του δρομολόγιο χθες νωρίς το απόγευμα. Σημειώνουμε ότι οι τιμές των εισιτηρίων του είναι πάνω κάτω ίδιες με τις τιμές του πλοίου που αντικαθιστά.

Για την Καβάλα η άφιξη πλοίων καταμαράν είναι γενικά μια καλή είδηση αφού τέτοια πλοία σπάνια «ανεβαίνουν» στο βόρειο Αιγαίο. Την Καβάλα την είχε επισκεφθεί ίδιο καταμαράν σε ένα έκτακτο δρομολόγιο για τους πρόσφυγες, το οποίο είχε γίνει τον Νοέμβρη του 2015.

Διαβάστε επίσης