• 24 Απριλίου 2024,

Tο πράσινο χρώμα της θάλασσας και η θολούρα οδηγούν τους Καβαλιώτες σε άλλες επιλογές

 Tο πράσινο χρώμα της θάλασσας και η θολούρα οδηγούν τους Καβαλιώτες σε άλλες επιλογές

Μην ειναι ο βιολογικός ;

 Μην είναι τα ρέματα που κατέβασαν οτι είχανε και δεν είχανε απο τις πρόσφατες νεροποντές στην θάλασσα ;

Μην είναι τα αποκα’ί’δια απο την θάσο ;

Μην είναι το πλαγκτόν από την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας ;

Οτι και αν είναι η θάλασσα στην περιοχή της Καβάλας απο την Κεραμωτή μέχρι και την Εγνατία παραμένει θολή και προβληματίζει τους Καβαλιώτες και τους τουρίστες που επιλέγουν άλλους τρόπους για να δροσιστούν.

Στην καλύτερη περίπτωση καταλήγουν σε κάποια πισίνα και στην χειρότερη στην μπανιέρα του σπιτιού τους.

Μια βροχή θα μας σώσει λένε κάποιοι ενώ κάποιοι άλλοι υποστητρίζουν οτι αντίθετα η βροχή θα θολώσει ακόμα περισσότερη την θάλασσα.

Δεν θα έπρεπε οι αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν μια ανακοίνωση και να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι συμβαίνει με την θάλασσα ;

Μια σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση που θα βάλει οριστικό τέλος σε όλα αυτά τα σενάρια που κυκλοφορήσανε και μέχρι ένα σημείο τρομοκρατήσανε τους λουόμενους.

Εδώ μας είπανε οτι μέχρι και τα φυτοφάρμακα απο τα χωράφια κατεβήκανε στην θάλασσα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και την θολώσανε.

Ζούμε δηλαδή όπως καταλαβαίνετε  αυτή την περίοδο στο αστερισμό της θολωμένης θάλασσας

και ακούμε τις εξηγήσεις του καθενός χωρίς όμως να μπορέσουμε να καταλήξουμε κάπου.
Ελπίζουμε οτι τα επόμενα 24ωρα θα καθαρίσει η μπουγάδα και μαζί με την μπουγάδα και η θάλασσα.

Πάντως το πιο πιθανό σενάριο φαίνεται να είναι αυτό που θέλει τα ρέματα να κατεβάσανε στην θάλασσα , λόγω της έντονης βροχής , ότι είχανε και δεν είχανε.

Πάντως μέχρι να καθαρίσει η θάλασσα, γιατί δεν είναι και οτι καλύτερο να κάνεις μπάνιο σε νερό πράσινο και θολό, η μπανιέρα του σπιτιού μας είναι μία καλή λύση και αξιόπιστη.

 

Γίνεται ρε παιδιά μουντιάλ χωρίς την Σελεσάο ;

Γίνεται μουντιάλ χωρίς την Βραζιλία ;

Και όμως γίνεται !

Καταλαβαίνεται οτι η τελική φάση του κορυφαίου αυτού ποδοσφαιρικού θεσμού είναι υπόθεση Ευρωπαϊκή αφού και τα δύο ζευγάρια της ημιτελικής φάσης είναι με Ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό δείχνει αυτόματα το επίπεδο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά παράλληλα και την ύφεση του Λατινοαμερικάνικου.

Ο Σωτηρακόπουλος που έχει πολλές γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο εξέφρασε προχθές σε μια αθλητική εκπομπή απο τον ΣΚΑΙ την πεποίθηση οτι η Εθνική Βραζιλίας θα πρέπει επιτέλους να εγκαταλείψει το Ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού  που παίζει και να επιστρέψει στον δικό της παραδοσιακό στυλ  που είναι πιο φαντεζί.

Αυτό βέβαια δεν καθόλου εύκολο όταν οι 10 απο τους 11 ποδοσφαριστές της Εθνικής τους ομάδας αγωνίζονται σε ομάδες Ευρωπαϊκές και έχουν υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού.

Έχω την εντύπωση οτι χωρίς των παρουσία των Λατινοαμερικάνικων χωρών στην τελική φάση θολώσανε και τα γήπεδα της Ρωσίας.

Καταλαβαίνετε οτι το πιο πιθανό ζευγάρι του τελικού είναι αυτό ανάμεσα στην Γαλλία και την Κροατία εκτός και αν ο Λουκάκου των Βέλγων έχει κάτι άλλο στο μυαλό του.

Πάντως η Κροατία φαίνεται να περνάει σχετικά εύκολα την Εθνική της Αγγλίας απο την οποία σίγουρα είναι καλύτερη και όλα θα εξαρτηθούν απο την μέρα στην οποία θα βρεθούν οι παίκτες της Κροατίας.

 

Προβληματισμένοι οι άνθρωποι του τουρισμού με την φετεινή τουριστική κίνηση που ξεκινάει απο το 15% και φτάνει ακόμα και στο 20% σε σχέση με πέρσι.

Πρόβλημα και στην Καβάλα αλλά και στην Θάσο που για Ιούλιο και Αϋγουστο υπάρχουν μεγάλα κενά στις κρατήσεις.

Ο μεγαλύτερος και κυριότερος λόγος είναι η επιλογή της Τουρκίας απο τους περισσότερους Βαλκάνιους τουρίστες που κάνουν φτηνές αλλά ταυτόχρονα και ποιοτικές διακοπές  λόγω της υποτίμησης της τούρκικης λύρας σε αντίθεση με τις  υψηλές τιμές που έχουν εδώ στην Ελλάδα τα δικά μας ξενοδοχεία.

Μάλιστα αυτή η φετεινή μικρή πτώση για τους ανθρώπους του τουρισμού δεν είναι απλά μια παρένθεση αλλά προπομπός για αυτά που έρχονται αφού το καλοκαίρι του 2019 θα είναι ακόμα πιο δύσκολο αν δεν κατεβάσουμε τις τιμές.

Αρχίζει και μπερδεύεται δηλαδή αυτή η ιστορία και πλέον οι υψηλές τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων αρχίζουν να προβληματίζουν τους Βαλκάνιους που φαίνεται οτι “βρήκανε λιμάνι” στην Κωνσταντινούπολη  στην οποία βρίσκουν την ίδια πολυτέλεια σε πολύ όμως χαμηλότερες τιμές.

Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή είναι η νέα κατάσταση την οποία και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Όσο αφορά το φετεινό καλοκαίρι καιρικά θα πάει έτσι όπως ξεκίνησε , δηλαδή με τακτικά μπουρίνια και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν οτι το φετεινό καλοκαίρι θα είναι καιρικά τουλάχιστον παρόμοιο με αυτό του 2003 που είχαμε και πάλι πολλές βροχές και μπουρίνια.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Σύμφωνα με την χθεσινή πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καιρός φαίνεται να στρώνει , αν και στρώνουν μόνο τα χαλιά,  όπως λέει και ο φίλος μου ο Γιάννης μετά την Τετάρτη.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης