• 26 Απριλίου 2024,

Το πρόγραμμα Erasmus του 2ου ΕΠΑΛ Καβάλας (φωτογραφίες)

 Το πρόγραμμα Erasmus του 2ου ΕΠΑΛ Καβάλας (φωτογραφίες)

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus στο οποίο το 2ο ΕΠΑΛ Καβάλας συμμετέχει κατά το διάστημα 2020-2023  και έχει τίτλο “Shoot and load: Becoming an educated Digital Citizen”, με συντονιστικό σχολείο από την Γερμανία και εταίρους από Τουρκία, Ιταλία, Ρουμανία και Πορτογαλία, το εταιρικό σχολείο από Τουρκία φιλοξένησε στην Τραπεζούντα την 6η και τελευταία διακρατική συνάντηση του προγράμματος κατά τις ημερομηνίες από 24/04/2023 έως και 28/04/2023.

Στη συνάντηση εκτός των συμμετεχόντων από ελληνικό εταιρικό σχολείο 2o ΕΠΑΛ Καβάλας, πέντε μαθητών και δυο συνοδών εκπαιδευτικών, συμμετείχαν και 19 μαθητές, καθώς και οι 8 συνοδοί εκπαιδευτικοί τους από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ρουμανία και βέβαια η πολυπληθής και ιδιαίτερα ενεργή ομάδα του Τουρκικού σχολείου Tevfik Serdar Anadolu Lisese, αποτελούμενη από 4 εκπαιδευτικούς και 15 μαθητές, που φιλοξένησε άψογα την συνάντηση.

To αντικείμενο της συνάντησης ήταν «Premiere of Short Films» (Πρεμιέρα Ταινιών Μικρού Μήκους). Η συνάντηση ξεκίνησε με την Εκδήλωση καλωσορίσματος στο Τουρκικό εταιρικό με επίσημες ομιλίες από τη συντονίστρια του προγράμματος και το διευθυντή, ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του σχολείου και στο κέντρο της Τραπεζούντας.

Τη δεύτερη ημέρα η διεθνής ομάδα ασχολήθηκε με εργαστήριο για τη δημιουργία ηλεκτρονικής αφίσας από τους μαθητές κάθε συμμετέχουσας χώρας για την πρεμιέρα των Βίντεο που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές κάθε  σχολείου.

Ταυτόχρονα με τις εργασίες του προγράμματος επισκέψεις έγιναν στην Ριζούντα, την πρωτεύουσα του τσαγιού στην Τουρκία, στο χωριό Cinciva, στα πέτρινα γεφύρια στο Camlihemsin, στο μοναστήρι Παναγίας Θεοσκεπάστου στην Τραπεζούντα, στο κάστρο Ζιλκαλε, στην κοιλάδα Altindere και βέβαια στο Μοναστήρι Σουμελά.

Την προτελευταία ημέρα της συνάντησης οι διεθνείς ομάδες, σε μια εξαιρετική τελετή, παρουσίασαν τα βίντεο που δημιούργησαν, έγινε απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής και υπογράφηκαν τα europassesτων συμμετεχόντων.

Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Καβάλας που επάξια κέρδισε τον τίτλο  και έτσι το ελληνικό σχολείο τιμήθηκε πρώτο με την απονομή του βραβείου “Special Award” με την ομόφωνη απόφαση της κριτικής επιτροπής αποτελούμενη από τους συντονιστές του κάθε σχολείου.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης