Το πρόγραμμα της σημερινής δεύτερης βραδιάς CosmoHome

 Το πρόγραμμα της σημερινής δεύτερης βραδιάς CosmoHome

ΜΕΤατροπία Ensemble,  μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου.

Το απόγευμα στις 19:30, περιοχή Άγιος Νικόλαος:  Σήμερα δεύτερη Πέμπτη του CosmoHome θα ανοίξουν η Αγγελική Χατζηβασιλείου ο Παναγιώτης Σάκκουλας, απόφοιτοι του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Με αφετηρία μελωδίες της Μεσογείου δημιουργούν ένα μουσικό ταξίδι από τις παραδόσεις μέχρι το σήμερα!

Με μελωδίες και ατμόσφαιρα από την Λατινική Αμερική μέχρι τα σοκάκια του Παλέρμο.

Ο Αλέξανδρος Παρισσίδης και Ρεβέκκα Μελετιάδου με την σαγηνευτική συνήχηση της κιθάρας με το φλάουτο θα ερμηνεύσουν συνθέσεις εμπνευσμένες από την παράδοση, τους μεγάλους κλασικούς μέχρι σύγχρονους συνθέτες που είναι εν ζωή.  Πριν την έναρξη της συναυλίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Γεωγραφία των συναισθημάτων”, η Στέλλα Ρόκκου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναγίας “Το Κάστρο” θα αφηγηθεί την ιστορία με τίτλο “Ο χορός”, βασισμένη σε αντικείμενα και φωτογραφίες από το παρελθόν. Είναι μια δράση που επιμελείται ο φορέας Postcards from Home σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας, τον πολιτιστικό σύλλογο Παναγίας “Το Κάστρο” και τον σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας. Στο Φρούριο, βόρεια πύλη.

Οι Fourtune είναι μία τετραμελής, ακουστική μπάντα από την Καβάλα που ερμηνεύει κομμάτια της pop, rock και alternative μουσικής σκηνής, σε ακουστικές διασκευές.

Αποτελείται από την Βίκυ Φυσεκίδου και την Υρώ Ζερβούδη, δυο δυναμικές φωνές. Ο Ευριπίδης Ταρασίδης στην ακουστική κιθάρα και ο Αλέξανδρος Μαντιράκη στο καχόν. Στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλή.

Μουσικό σχήμα Refene.

Οι Refene, με τον Παύλο Κιουρτσή στην κιθάρα και την φωνή, τον Πέτρο Παπαδόπουλο στο μπουζούκι, την Κατερίνα Μπαταλογιάννη στην φωνή και τον Θάνο Αναγνωστόπουλο στο βιολί, διαμορφώνουν διασκευές από αγαπημένες τους δημιουργίες, σκοπούς και μελωδίες από το παρελθόν ως το σήμερα. Περιοχή της οδού Πιπίνου, Καμάρες.  Ακριβώς πριν την έναρξη της συναυλίας, στα πλαίσια της δράσης “Γεωγραφία των συναισθημάτων”, η Σοφία Τσίγκου από τον σύλλογο Μικρασιατών θα αφηγηθεί την ιστορία με τίτλο Τα ρολόγια της γιαγιάς”, βασισμένη σε αντικείμενα και φωτογραφίες από το παρελθόν. Είναι μια δράση που επιμελείται ο φορέας Postcards from Home σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας, τον πολιτιστικό σύλλογο Παναγίας “Το Κάστρο” και τον σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας.

Διαβάστε επίσης