Αύξηση των κρουσμάτων περιμένει για το Ν. Καβάλας η Κατερίνα Πετράκη

 Αύξηση των κρουσμάτων περιμένει για το Ν. Καβάλας η Κατερίνα Πετράκη

Την Τρίτη – προχθές- το σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας να υπάρξει υποχρεωτική διαδικασία του εμβολιασμού (κατά του κορωνοϊού) σε όλους τους ενήλικες πολίτες της χώρας.

Όπως είπε με συνέντευξή της το πρωί της Τετάρτης η κ.Κατερίνα Πετράκη,  η ανακοίνωση συμπτωματικά εκδόθηκε μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τη διαδικασία του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με την Κατερίνα Πετράκη οι κυβερνητικές ανακοινώσεις παραπλανούν την κοινή γνώμη. Η κ. Πετράκη επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να είναι υποχρεωτικός παντού.

Είπε ότι με τις ανακοινώσεις του ο πρωθυπουργός απλώς έκανε μία επίδειξη ισχύος. Κατά την Κατερίνα Πετράκη είναι πάρα πολύ λίγοι οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ που δεν κάνουν για δικούς τους λόγους το εμβόλιο.

Εξηγεί ότι αυτά που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι ανέφικτα εννοώντας ότι δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν από την εργασία τους οι λίγοι εργαζόμενοι των νοσοκομείων που δεν θα δεχτούν να εμβολιαστούν καθώς γενικά στα νοσοκομεία της χώρας υπάρχει τραγική έλλειψη προσωπικού. Για το Νοσοκομείο Καβάλας η κ. Πετράκη είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων εμβολιάστηκε.

Κάποιοι δεν εμβολιάστηκαν ακόμη επειδή νόσησαν. Αναφέρθηκε σε εργαζόμενους που δεν θα εμβολιαστούν κατόπιν ιατρικής εντολής- συμβουλής. Κατά συνέπεια είπε η κ. Πετράκη, αυτοί που δεν εμβολιάζονται και εργάζονται στο νοσοκομείο και είναι αδικαιολόγητοι που δεν εμβολιάζονται, είναι ελάχιστοι.

Η Κατερίνα Πετράκη επανέλαβε ότι σήμερα το Νοσοκομείο Καβάλας λειτουργεί με δυσκολία καθώς πέρα από τα τμήματα κορωνοϊού που διατηρεί, αναπτύσσει συνεχώς τις υπόλοιπες λειτουργίες του ενώ το προσωπικό δεν επαρκεί.

Προέβλεψε αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα καθώς όπως παρατηρεί τα κρούσματα σε κοντινές μας περιοχές είναι περισσότερα σε σχέση με την Καβάλα και κάποια στιγμή -είπε χαρακτηριστικά- θα αυξηθούν και στο νομό Καβάλας.

Διαβάστε επίσης