• 25 Απριλίου 2024,

Δράση σωματείων του ΠΑΜΕ για το εργασιακό και το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

 Δράση σωματείων του ΠΑΜΕ για το εργασιακό και το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Μέλη σωματείων του ΠΑΜΕ συναντήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο πάρκο Φαλήρου. Συζήτησαν τα νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας με την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ενημερώθηκαν για το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την εκπαίδευση και αποφάσισαν να κάνουν ενημερωτική δράση.

Αυτή θα υλοποιηθεί την Τετάρτη στις 8:00 το απόγευμα στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης. Ο Γιάννης Γιαγκίδης εκπρόσωπος σωματείου του ΠΑΜΕ  είπε στην Πρωινή ότι το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση και αυτό που πρόσφατα ψηφίστηκε για την εργασία έχουν κοινή και αρνητική για τους εργαζόμενους βάση.

Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας 902.gr αναφέρει:

Σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα ύστερα από κάλεσμα των σωματείων οικοδόμων, ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων, επισιτισμού και συνταξιούχων ΙΚΑ.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι θα εντείνουν την ενημέρωση στους χώρους δουλειάς για να προετοιμάσουν την εργατική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση που είναι σε εξέλιξη και ιδιαίτερα μπροστά στα νομοσχέδια για το Ασφαλιστικό και την Παιδεία.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε την Τετάρτη 21 Ιούλη να γίνει κινητοποίηση στις 8 μ.μ. στο χώρο του λιμανιού για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Στην εισήγηση του ο Γιάννης Γιαγκίδης, πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων, αναφέρθηκε στις πρόσφατες απεργιακές μάχες και ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι χρειάζεται επαγρύπνηση, αφού ήδη εργοδότες στην Καβάλα επιχειρούν να «ανταλλάξουν» υπερωρίες με ρεπό, γεγονός που αποτράπηκε με παρέμβαση του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων.

Παρέμβαση για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση έκανε η εκλεγμένη δασκάλα στο Ν/Τ της ΑΔΕΔΥ Αργυρώ Κουτρουμπάνη επισημαίνοντας ότι η παιδεία είναι ζήτημα όλου του λαού.

Εκ μέρους του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ τοποθετήθηκε ο Απόστολος Σοφιανός, δίνοντας στοιχεία για την κατάσταση με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης στην ΕΕ, αλλά και παραδείγματα από την «ΑΣΠΙΣ» κ.α.

Επίσης, παρεμβάσεις έγιναν από εκλεγμένους στο σωματείο συνταξιούχων του Δημοσίου, από τον πρόεδρο του σωματείου οικοδόμων, ενώ μεταφέρθηκε εικόνα για την κατάσταση του νοσοκομείου, στο οποίο ειδικά οι μεγαλύτερες ηλικίες έχουν μεγάλα προβλήματα να κλείσουν ραντεβού.

Διαβάστε επίσης