Χρυσό βραβείο γεύσης για το Vranas Resort

 Χρυσό βραβείο γεύσης για το Vranas Resort

Τις προηγούμενες ημέρες το Vranas Resort στην ανατολική πλευρά της Καβάλας είχε μια έκπληξη και μάλιστα ευχάριστη έκπληξη.

Εξασφάλισε βραβείο, μια ακόμη δικαίωση της προσπάθειας που κάνει και της παρουσίας του στην Καβάλα. Ο κ. Δημήτρης Βρανάς μας μιλά και για το βραβείο και για τη τρέχουσα καλοκαιρινή σεζόν.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι εικόνα έχετε σχηματίσει; Πως εξελίσσεται η σεζόν η οποία άρχισε με καθυστέρηση, με κακοκαιρία και με ανησυχία. Βρήκε το δρόμο της;

Απ: Σιγά-σιγά παίρνουμε το δρόμο μας αν και φέτος είναι δύσκολη η σεζόν. Ο κόσμος με όλα αυτά τα προβλήματα που έχει περάσει είναι κάπως ιδιότροπος. Του έχει βγει αυτό το πράγμα. Δεν είναι και η καλύτερη η ψυχολογία του. Ο καιρός στο ξεκίνημα μας δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Είχαμε όλα αυτά τα προβλήματα με τη θάλασσα, με τις βροχές τις ξαφνικές και όλα αυτά. Τώρα όμως πήραμε το δρόμο μας και όλα πάνε καλά. Πιστεύω να έχουμε μια σεζόν συντήρησης και φέτος.

Ερ: Στο Vranas Resort έχετε και εστίαση και παραλία. Έχετε και υποχρέωση για τα μέτρα πρόληψης τα οποία είναι απλά, είναι εύκολα, είναι φτηνά; Είναι ένας επιπλέον μπελάς για έναν επαγγελματία, επιχειρηματία;

Απ: Όλοι ξέρουμε ότι όλα αυτά τα μέτρα με τα αντισηπτικά και τις αποστάσεις, στοιχίζουν στην επιχείρηση. Όλα αυτά τα rapid test που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε είναι κάπως δύσκολα. Αλλά σίγουρα όλη αυτή  η διαδικασία μας κάνει ακόμη καλύτερους. Πάντα εμείς δεν είχαμε πρόβλημα με αποστάσεις και συνωστισμό. Το Vranas Resort είναι ένας μεγάλος χώρος, οπότε αυτό δεν μας έχει επηρεάσει ιδιαίτερα. Στην παραλία πάντα κρατούσαμε αποστάσεις γιατί θέλαμε να δώσουμε στον κόσμο μας μια άλλη ποιότητα. Δε θέλαμε όλο αυτό τον συνωστισμό που γινόταν στις παραλίες με την μια ομπρέλα πάνω στην άλλη. Εμείς από την αρχή κρατούσαμε τις αποστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση δεν είχαμε πρόβλημα συνωστισμού.

Ερ: Έχει εισιτήριο εισόδου για το Vranas Resort;

Απ: Εμείς δεν είχαμε ποτέ είσοδο. Είναι μια ερώτηση που τα τελευταία 3 χρόνια την ακούμε συχνά. Ούτε έχουμε στο μυαλό μας να βάλουμε είσοδο. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο της Καβάλας. Απευθυνόμαστε στο ανατολικό τμήμα της Καβάλας και αυτό μας στήριξε τα τρία αυτά χρόνια. Συνεχίζει και μας στηρίζει και τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ. Έχει καταλάβει ο κόσμος ότι κάναμε μια προσπάθεια, δημιουργήσαμε ένα χώρο ο οποίος είναι στολίδι για την περιοχή μας.  Μας τιμάνε ακόμη άτομα από την Κοζάνη, το Κιλκίς κτλ. Γνωρίσανε το χώρο μας, μείνανε ευχαριστημένοι και μας στηρίζουνε. Μας στηρίζει όπως είπα το ανατολικό κομμάτι και το ευχαριστούμε πολύ. Εμείς από την πλευράς μας προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να μείνουν ευχαριστημένοι. Σίγουρα σε αυτούς  τους καιρούς που όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολοι οικονομικά , δεν σκεφτόμαστε σε καμία περίπτωση να βάλουμε εισιτήριο και να επιβαρύνουμε τον κόσμο και με άλλα έξοδα.

Ερ: Είχατε και μια επιτυχία. Πήρατε ένα βραβείο.

Απ: Ο χώρος μας βραβεύτηκε με χρυσό βραβείο γεύσης στην κατηγορία «τμήματα δεξιώσεων». Είμαι στο κομμάτι των εκδηλώσεων πολλά χρόνια και με ένα άλλο κατάστημα που διατηρώ. Αυτό το βραβείο ήρθε και επιβράβευσε όλες τις προσπάθειες που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτά τα τρία τελευταία χρόνια προσπαθήσαμε να δώσουμε κάτι παραπάνω στο κομμάτι της εκδήλωσης. Αυτή ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μας. Μια δικαίωση για τους κόπους μας.

Ερ: Μιλάνε με τα πιο κολακευτικά λόγια άνθρωποι που έχουν κάνει σε σας, κάποιες δεξιώσεις, κάποιες εκδηλώσεις κτλ.

Απ: Εμείς χτίσαμε ένα πολυχώρο. Όταν ανακοινώσαμε τη δημιουργία του πολυχώρου τα μηνύματα που λάβαμε από τον κόσμο ήταν πάρα πολύ θετικά και αισιόδοξα για μας ,γιατί ήταν κάτι το οποίο έλειπε από την Ανατολική πλευρά. Η Ανατολική πλευρά είναι ακόμη λίγο υποβαθμισμένη. Δεν την έχουνε δώσει την αξία που πρέπει να πάρει όσον αφορά το κομμάτι της περιοχής με τις υποδομές και όλα αυτά. Ήμασταν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Φτιάξαμε έναν χώρο που θα το ζηλεύανε πολλές άλλες περιοχές. Σίγουρα υπήρχε επιχειρηματικό ρίσκο. Εγώ μεγάλωσα σε αυτή την περιοχή, η οικογένεια μου όπως γνωρίζετε είχε μια επιχείρηση τουρισμού στο παρελθόν σε αυτό το χώρο. Πολλά χρόνια πριν το Κάμπινγκ «Ειρήνη». Για μας ήταν μια προσπάθεια που ξέραμε τι κάναμε από πριν.

Ερ: Εκτός από το Vranas Resort διαχειρίζεστε στο κέντρο εκδηλώσεων «Μιχάλης» ο οποίος είναι ένας χώρος ιστορικός για την Καβάλα. Τι κάνετε στους γάμους και στις βαπτίσεις, λέτε αυτούς όλους αυτούς μη χορεύετε να είστε συνέχεια καθισμένοι;

Απ: Κοιτάξτε βάση πρωτοκόλλου, ισχύει η μουσική χωρίς χορό. Αυτή τη στιγμή επιτρέπετε να χορέψει μόνο το ζευγάρι.  Η νύμφη και ο γαμπρός. Οι άλλοι πρέπει να είναι καθήμενοι. Για αυτό το λόγο έχουν γίνει και πολλές ακυρώσεις. Πανελλαδικά διάβασα σε ένα σάιτ ότι έχουμε φτάσει στο 70% κυρίως στους κλειστούς χώρους. Τώρα το καλοκαίρι ας πούμε ότι είμαστε λίγο πιο χαλαρά. Είναι οι ανοιχτοί οι χώροι, δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά τη χωρητικότητα. Τα πρωτόκολλα επειδή είναι ανοιχτοί χώροι μας δίνουν λίγο μεγαλύτερη δυνατότητα καθήμενων. Όταν κλείσουν οι χώροι θα πρέπει να επιλέξουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε. Αν θα είμαστε μεικτό ή αν θα είμαστε μόνο για εμβολιασμένους. Βέβαια τα πρωτόκολλα αλλάζουν συνέχεια. Κάθε μέρα βλέπουμε να βγαίνουνε καινούρια ΦΕΚ. Το καινούριο ΦΕΚ λέει ότι οι εσωτερικοί χώροι τώρα θα είναι μόνο για εμβολιασμένους. Σίγουρα η χρονιά και φέτος θα είναι δύσκολη.

Ερ: Στη Θάσο οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να βρουν προσωπικό. Ψάχνουν καμαριέρες ας πούμε ή σερβιτόρους. Βλέπετε ότι υπάρχει αυτή η έλλειψη προσωπικού και στη πόλη της Καβάλας;

Απ: Κοιτάξτε πάντα ο δικός μας ο χώρος, το κομμάτι της εστίασης, υπάρχει θέμα. Για να είμαστε ειλικρινείς δεν υπάρχουν και οι επαγγελματίες οι οποίοι είναι σε αυτό το χώρο. Όπως γνωρίζετε από τα μαγαζιά που πάτε αυτός ο χώρος έχει να κάνει στην ουσία με παιδιά τα οποία τα μαθαίνουμε εμείς τη δουλειά. Είναι φοιτητές, είναι νέα παιδιά που θέλουν να βγάλουν το χαρτζιλίκι τους. Είναι λίγοι οι επαγγελματίες οι οποίοι ασχολούνται και βιοπορίζονται από αυτό το επάγγελμα και είναι η κύρια δουλειά τους. Παλιά ήταν διαφορετικά, τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τα μαγαζιά τα οποία είναι εποχιακά, το που δεν έχουν το 12 μήνες για να σου δώσει ένα κίνητρο, σίγουρα δυσκολεύονται περισσότερο.  Στα νησιά εκεί είναι ακόμη πιο δύσκολα. Το τελευταίο διάστημα πολύ προσωπικό πάει και σε πιο κοσμικά νησιά που ίσως εκεί οι παροχές να είναι λίγο καλύτερες.

Διαβάστε επίσης