• 19 Απριλίου 2024,

Το πρώτο βιβλίο του Γιάννη Φιλίππου έχει τίτλο «Εγώ ο ερασιτέχνης»

 Το πρώτο βιβλίο του Γιάννη Φιλίππου έχει τίτλο «Εγώ ο ερασιτέχνης»

Ο Γιάννης Φιλίππου είναι γνωστός συμπολίτης με δραστηριότητα στα αθλητικά σωματεία. Και όχι μόνο.

Ως συνταξιούχος του ΟΤΕ κατάφερε και ασχολήθηκε περισσότερο με το μεράκι του, το γράψιμο. Πέρσι συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Ξυράφι κι έτσι κυκλοφόρησε το βιβλίο με στιχάκια και κείμενα του υπό τον τίτλο «Εγώ ο ερασιτέχνης». Σε αυτό ασχολείται με τη ζωή του, εμμέσως και με άλλα θέματα. Θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε Καβαλιώτικα.

Το βιβλίο μπορεί να το βρει κάποιος στη Δ. Βιβλιοθήκη. Ή να απευθυνθεί στον ίδιο το Γιάννη Φιλίππου.

Πρόσφατα αναφέρθηκε στην συγγραφική του δραστηριότητα, καθώς ετοιμάζει και δεύτερο βιβλίο, κι έτσι είπε στην Πρωϊνή:

«Το βιβλίο αυτό είναι μια κατάθεση ζωής. Η επιθυμία μου έγινε πράξη το 2012. Σε αυτό το διάστημα έγραψα αυτό το βιβλίο.

Στη συνέχεια έγραψα κι ένα δεύτερο που κι αυτό σύντομα θα κυκλοφορήσει. Το βιβλίο που έγραψα και κυκλοφόρησε βασίζεται πάνω σε ποίηση, σε γεγονότα πραγματικά. Είναι περισσότερο βιογραφικό. Τα διηγήματα που περιλαμβάνει βασίζονται πάνω σε αληθινές ιστορίες. Το βιβλίο χωρίζεται σε 4 κεφάλαια. Το πρώτο είναι η ζωή μου σε ποίηση.

Εκθέτω όλη τη ζωή μου. Από μικρός που μεγάλωνα. Γεννήθηκα στην Καβάλα το 1944. Μεγάλωσα στον Προφήτη Ηλία. Πάντα μου άρεσε να ασχολούμαι με το γράψιμο. Και στον ΟΤΕ που εργαζόμουν, ήμουν σε ένα σημείο που έγραφα επιστολές προς τρίτους. Στην αλληλογραφία. Ήμουν στο τεχνικό προσωπικό και μελέτες αλλά πάντα ασχολούμουν με το γράψιμο.

Το βιβλίο έχει τίτλο Εγώ ο Ερασιτέχνης γιατί δεν είμαι επαγγελματίας συγγραφέας. Όλα τα έγραψα με το χέρι. Ακόμη και τώρα γράφω με το χέρι. Προσπαθώ να μάθω να γράφω στον υπολογιστή. Τώρα μαθαίνω… Θα συνεχίσω να γράφω με τη βοήθεια του Θεού».

Διαβάστε επίσης