• 19 Απριλίου 2024,

Το πρόβλημα συνεχίζεται… Προληπτικά λειτουργεί 3η «κορωνοκλινική» στο Νοσοκομείο

 Το πρόβλημα συνεχίζεται… Προληπτικά λειτουργεί 3η «κορωνοκλινική» στο Νοσοκομείο

Χθες το μεσημέρι οι διοικούντες του Νοσοκομείου Καβάλας αποφάσισαν τη λειτουργία και 3ης κλινικής για περιστατικά covid, απόφαση που πάρθηκε για προληπτικούς τελικά λόγους.

Ήταν κάτι αναμενόμενο αφού το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τα κρούσματα που χρειάζονται νοσηλεία αυξήθηκαν. Ναι μεν χθες δόθηκαν εξιτήρια αλλά χθες το μεσημέρι οι ασθενείς ήταν συνολικά 70 με δυνατότητα 83 συνολικά κρεβατιών.

Καλού κακού τέθηκαν στη διάθεση των γιατρών κι άλλα που όλοι εύχονται να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν. Σημειώνουμε ότι χθες το πρωί οι ασθενείς στην κλινική έφθασαν και τους 77! Στη ΜΕΘ covid τα 7 κρεβάτια είναι διαρκώς γεμάτα από ισάριθμα σοβαρά περιστατικά.

Η γενικότερη εικόνα του Νομού Καβάλας συνεχίζει να μην είναι καλή. Κι ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχει μια ύφεση στα νέα περιστατικά, αυτή δεν φαίνεται ακόμη στη δική μας περιοχή. Σχετικές δηλώσεις ανησυχίας και απαισιοδοξίας έκανε χθες ο γιατρός κ. Ξενοφώντας Κροκίδης.

Και όχι μόνο αυτός.

Γενική είναι η εντύπωση ότι η δυσκολία στο Νοσοκομείο και στην κοινότητα θα συνεχιστούν κάποιες ακόμη εβδομάδες.

Καλό νέο είναι η διαφαινόμενη σταθεροποίηση των κρουσμάτων στη Δομή φιλοξενίας προσφύγων. Εκεί χθες το μεσημέρι τα δεδομένα είχαν ως εξής: Έγιναν  93 τεστ με 6 νέα περιστατικά. Εκ των οποίων εντελώς καινούργια (από νέες οικογένειες) είναι 2. Πρόσφυγας που κάνει αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο βρέθηκε επίσης θετικός.

Τα ενεργά κρούσματα στη Δομή είναι 92 από 96 που ήταν την Παρασκευή. Σε καραντίνα χθες ήταν 324 πρόσφυγες από 337 που ήταν την Παρασκευή.  Στο Νοσοκομείο Καβάλας χθες νωρίς το απόγευμα είχαν γίνει 87 τεστ με 8 θετικά περιστατικά.

11 εισαγωγές νέων ασθενών την Κυριακή στην κλινική Covid

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης μαζί με το επιστημονική προσωπικό επρόκειτο να λάβουν μία πολύ σημαντική απόφαση για την λειτουργία τρίτης κλινικής στο ίδρυμα για περιστατικά κορωνοϊού.

Η απόφαση έπρεπε να παρθεί χθες καθώς το Σαββατοκύριακο οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται αυξήθηκαν σημαντικά. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μόνο την Κυριακή έγιναν 11 εισαγωγές νέων ασθενών. Όλοι με κορωνοϊό.

Ελπίδα αισιοδοξίας ήταν το γεγονός ότι νωρίτερα χθες θα δίνονταν εξιτήρια σε ασθενείς που θεραπεύτηκαν. Διαδικασία που δεν γίνεται το Σαββατοκύριακο, η οποία έπαιξε το ρόλο της στο γεγονός για την αύξηση των ασθενών. Έτσι υπήρχαν ελπίδες εκτόνωσης της κατάστασης με τα εξιτήρια χθες το μεσημέρι.

Ένας από τους παλαιότερους και πιο έμπειρους γιατρούς του Νοσοκομείου Καβάλας, ο Ξενοφώντας Κροκίδης μίλησε για το ίδιο θέμα στο ραδιόφωνο της Πρωινής νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Ήταν φανερά απαισιόδοξος.

Τα πράγματα –είπε- είναι οριακά στις δύο κλινικές που ως εκείνη την ώρα λειτουργούσαν. Πρόσθεσε ότι επειδή το νοσοκομείο της Καβάλας θα συνεχίζει να νοσηλεύει ασθενείς και από τη Δράμα, έρχονται να το βοηθήσουν οκτώ νοσηλευτές που εργάζονται στο Νοσοκομείο της Δράμας. Σημείωσε ότι υπάρχουν αντιδράσεις από το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας που διαφωνούν με αυτήν την μετακίνηση.

Ο κ. Κροκίδης προβλέπει ότι θα είναι ίδια η κατάσταση με αρκετούς ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο της Καβάλας και τις επόμενες ημέρες. Κάνει λόγο για επόμενες μέρες που θα είναι πολύ δύσκολες!

Τονίζει ότι οι εμβολιασμοί στο Νομό Καβάλας πάνε καλά αλλά πανελλαδικά σημειώνει τα νούμερα δεν είναι καλά. Τέλος ενώ επαναλαμβάνει ότι δεν πρέπει οι εμβολιασμοί να γίνονται στο νοσοκομείο, καθώς απασχολούν νοσηλευτές και γιατρούς του, με την κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στα νοσοκομεία όλης της χώρας ουσιαστικά οριστικοποιούνται.

Σύμφωνα με τον κ. Κροκίδη η κοινή υπουργική απόφαση προβλέπει εμβολιασμούς στα νοσοκομεία όλης της χώρας ακόμη και τις βραδινές ώρες! Ακόμη και τις Κυριακές, με μοναδική εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα.

Διαβάστε επίσης