Οι συνοικιακοί σύλλογοι ελπίζουν να επανέλθουν σύντομα στις δραστηριότητες τους

 Οι συνοικιακοί σύλλογοι ελπίζουν να επανέλθουν σύντομα στις δραστηριότητες τους

Είναι πολύ πιθανό το προσεχές διάστημα, μαζί με την υπόλοιπη δραστηριότητα, να επανέλθουν στα δικά τους γεγονότα και οι συνοικιακοί πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης και του Νομού Καβάλας. Αυτό δεν θα είναι εύκολο μιας και λόγω μεγάλης χρονικά διακοπής, τα οικονομικά τους δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Η πρόεδρος του συνοικιακού συλλόγου της Χωράφας κ. Χαρούλα Τσαταλμπασίδου εξήγησε τι συμβαίνει με τους συλλόγους. Μίλησε επίσης για την πρόσφατη ανακοίνωση του ίδιου συλλόγου με την οποία δόθηκαν συγχαρητήρια στο έργο που κάνει στην ίδια περιοχή ο οδοκαθαριστής της.

Η συνέντευξη

Ερ: Οι συνοικιακοί και άλλοι σύλλογοι πάλι είστε «δεμένοι» λόγω covid και δεν μπορείτε να προσφέρετε βοήθεια στο συνάνθρωπο, στον γείτονα.

Απ: Όπως γνωρίζετε εδώ και 1,5 χρόνο περίπου λόγω της πανδημίας έχουν παγώσει όλες οι δραστηριότητες όλων των πολιτιστικών συλλόγων. Η κατάσταση είναι δύσκολη, έσοδα δεν υπάρχουν, καμία βοήθεια από κανέναν και μάλιστα μερικοί σύλλογοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και στα λειτουργικά έξοδα. Λόγω του ότι δεν υπάρχουν πολλά έσοδα και εμείς οι εξωραϊστικοί πολιτιστικοί σύλλογοι συνοικιακοί, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε όσο θέλουμε τις ευπαθείς οικογένειες λόγω Πάσχα και γενικά σε όλες τις γιορτές. Παρόλα αυτά όμως όσο μπορούμε με λίγα έσοδα που έχουμε από τα μέλη μας που αντέχουν ακόμη και δεν μας ξεχνάνε, όσο μπορούμε κάτι κάνουμε και βοηθάμε. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα τελειώσει αυτός ο Γολγοθάς και θα ξαναλειτουργήσουνε όλοι οι σύλλογοι. Να επανέλθουμε και πάλι στην κανονική μας ροή. Οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες. Μαθαίνουμε ότι μερικοί σύλλογοι ενδεχομένως να κλείσουνε κιόλας. Δε μιλάμε για τοπικούς συλλόγους, γενικά εγώ άκουσα ότι σύλλογοι εκτός Καβάλας σκέφτονται να μην ξαναλειτουργήσουνε. Δε ξέρουμε πότε θα ξαναλειτουργήσουμε και τα μέλη μας σιγά-σιγά αρχίζουν και απομακρύνονται.

Τα χορευτικά μας, τα άτομα που είχαμε για την γυμναστική μας, για άλλες δραστηριότητες, όλα έχουν απομακρυνθεί. Αν δεν γίνει και φέτος τίποτα, δεν βλέπω πώς θα τους κρατήσουμε.

Ερ: Μήπως το καλοκαίρι προλάβετε και κάνετε κάτι; Μας λέτε ότι με τόση μεγάλη διακοπή στις δραστηριότητες σας, θα ξεκινήσετε από το μηδέν.

Απ: Αν και προσωπικά είμαι ένα άτομο που βλέπω τη ζωή με πολύ θετικότητα, παρόλα αυτά όμως και φέτος για να πούμε να ξαναρχίσουν οι δραστηριότητες των συλλόγων, τα χορευτικά μας κτλ, θα είναι πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να υπάρχει τέτοια ελευθερία, να μην υπάρχουν καθόλου προστατευτικά μέτρα. Σκεφτείτε πως θα λειτουργήσουμε; Να μας πουν θα κάνετε μια εκδήλωση των 50 και 100 ατόμων; Πως εμείς θα πάρουμε προστατευτικά μέτρα να περιορίσουμε τους χώρους μας; Είναι δύσκολα όχι ότι δεν θα τα καταφέρουμε αν μας δώσουνε το οκ. Έχουμε τόσο όρεξη και τόσο αγάπη στους συλλόγους μας που θα τα καταφέρουμε. Πιστεύω ότι όλοι οι κάτοικοι θα βοηθήσουνε και θα ξαναεπανέλθουμε στη ροή μας. Σίγουρα όμως είναι πολύ δύσκολα. Για φέτος δεν πιστεύω πάλι, απ` ότι βλέπω ήδη έχει φτάσει Μάης και πως θα κάνουμε εκδηλώσεις κανείς δεν ξέρει.

Ερ: Διαβάσαμε μια ανάρτηση που κάνατε ο Σύλλογος της Χωράφας που δίνετε συγχαρητήρια στον οδοκαθαριστή της γειτονιάς. Πράγμα σπάνιο αφού κανείς μας δεν θυμάται τον οδοκαθαριστή όσο σημαντική είναι η δουλειά που κάνει.

Απ: Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου πήρε αυτή την πρωτοβουλία και θέλουμε να επιβραβεύσουμε αυτό το συγκεκριμένο άτομο το οποίο είναι οδοκαθαριστής στη γειτονιά μας, τον κ. Νίκο Μπουρντά. Πρώτη φορά βλέπουμε τέτοιο άτομο με τέτοια εργατικότητα, με τέτοιο ζήλο και προθυμία που έχει στη δουλειά του, που απορήσαμε.

Όλοι οι κάτοικοι της γειτονιάς της Χωράφας, είναι ευχαριστημένοι και λένε τα καλύτερα λόγια. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε τέτοιους καθαρούς δρόμους στη γειτονιά μας. Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία και καλό είναι να επιβραβεύουμε αυτά τα άτομα.

Ερ: Η συνοικία της Χωράφας εξυπηρετείται από έναν μόνο οδοκαθαριστή;

Απ: Αυτή τη στιγμή στους δρόμους που υπάρχουν στην συνοικία  μας, είναι αυτό το συγκεκριμένο παιδί.

Εμείς αυτό βλέπουμε. Δεν αφήνει τίποτα. Είναι παράξενο, πρώτη φορά το είδαμε αυτό το πράγμα. Μακάρι τέτοια άτομα να βρίσκονται και να δουλεύουν. Οπότε πήραμε και εμείς την πρωτοβουλία να τον επιβραβεύσουμε.

Ερ: Ταχυδρόμο, διανομέα, βλέπετε στη Χωράφα συχνά όπως παλιά;

Απ: Υπάρχει μια κοπέλα που έρχεται αλλά δεν είναι όπως παλιά κάθε μέρα, αλλά ότι έρχεται… έρχεται. Μια φυσικά είναι η ταχυδρόμος μας, μια πολύ καλή κοπέλα όχι όμως όπως άλλες φορές κάθε μέρα. Έρχεται πάντως και μας εξυπηρετεί. Αυτό δεν  μπορώ να μην το αναφέρω.(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης