• 7 Μαΐου 2024,

  Το Σαββατοκύριακο  22-23 Ιουνίου το 11ο Wood Water Wild  festival

   Το Σαββατοκύριακο  22-23 Ιουνίου το 11ο Wood Water Wild  festival

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας με αφορμή το 11ο  wood water wild που θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουνίου στο Περιβαλλοντικό Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας.

Αρχικά μίλησε η Δήμαρχος κ. Το Σαββατοκύριακο  22-23 Ιουνίου το 11ο Wood Water Wild  festivalΔήμητρα Τσανάκα:

« Μας ενθουσίασε από την αρχή. Είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στη φύση. Η περιοχή της Παλιάς Καβάλας μπορεί να περηφανεύεται ότι διατηρεί ένα περιβάλλον όπως ήταν από χρόνια. Αυτό είναι ότι καλύτερο για μας.  Είναι ότι καλύτερο για το νέο κόσμο και για τα παιδιά. Μπορείς να περάσεις πολύ ωραία και στο βουνό όχι μόνο στη θάλασσα με διάφορες δραστηριότητες. Πρέπει να συγχαρώ από τη ψυχή μου τον κ. Γιάννη Προμούσα ο οποίος τόσα χρόνια έβαλε τη ψυχή του σε αυτό το φεστιβάλ. Δεν είναι τυχαίο που έμεινε τόσα χρόνια ζωντανό αυτό το φεστιβάλ. Με την ενίσχυση από το Δήμο και τη Δημωφέλεια επειδή αξίζει το φεστιβάλ. Ευελπιστώ και η επόμενη διοίκηση θα το κρατήσει και θα το ενισχύσει.  Δεν πρέπει τέτοιες δραστηριότητες να πετάγονται στα σκουπίδια. Υπάρχει ένας χρυσό ευεργέτης του φεστιβάλ που είναι ο Ηλίας Καλανταρίδης.  Αυτός μας έπεισε με το πάθος του, το πόσο σπουδαίο είναι το φεστιβάλ και έτσι οδηγηθήκαμε στην πρώτη μας συμμετοχή.  Του λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Γιάννης Προμούσας:

« Το φεστιβάλ το πήρε στις πλάτες του ο σύλλογος της Παλιάς Καβάλας και διατηρήθηκε.  Ήταν ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε με την ονομασία « Η γιορτή της φύσης».  Πολύ γρήγορα είδαμε τη δυναμική που είχε. Αφουγκραστήκαμε την αγάπη του κόσμου, πήραμε τα μηνύματα. Διατηρήσαμε ένα συγκεκριμένο προφίλ και χαρακτήρα. Ο κόσμος το εκτίμησε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Φιλίππων που τότε μας στήριξε. Ακόμη το Δήμο Καβάλας και τη Δημωφέλεια. Πρωτίστως θα ήθελα να ευχαριστήσω τη νέα διοίκηση του συλλόγου της Παλιάς Καβάλας που έχει αξιόλογα στελέχη και κάνουν πολύ καλή δουλειά. Ευχαριστώ όλους τους συλλόγους που συμμετέχουν, την κ. Τσανάκα και την κ. Ιωσηφίδου.  Ευχαριστώ τον κ. Ντίνο Θωμαδάκη που φέτος τράβηξε όλο το κουπί».

Ακολούθησε ο κ. Ντίνος Θωμαδάκης:

«  Έχουμε αγαπήσει το χώρο. Η μαγεία του χώρου μας έχει κάνει να συνεχίσουμε όλα αυτά τα χρόνια το φεστιβάλ.   Εχουμε πετύχει να κάνουμε το χώρο προορισμό για το Σαββατοκύριακο σε οικογένειες, σε παιδιά. Υπάρχει μια συνεχή ροή του φεστιβάλ και φεύγει ο κόσμος ενθουσιασμένος. Υπάρχουν πολλές υπαίθριες δραστηριότητες,  με λίγα λόγια όποιος έρθει στο μονοπάτι περνάει τις ώρες του πολύ ευχάριστα. Η πρώτη συναυλία το Σάββατο είναι με το συγκρότημα Bonzai,  ακολουθεί το συγκρότημα  BAiLDSA επίσης από τη Θεσσαλονίκη  και θα κλείσουμε με ένα από τα πιο παλιά ρόκ συγκροτήματα τους NightStalker.  Οι συναυλίες και πάλι θα είναι με ελεύθερη είσοδο. Σας περιμένουμε όλους»

 

Τέλος τη συνέντευξη τύπου έκλεισε η κ. Αναστασία Ιωσηφίδου:

« Περιμένουμε όλο τον κόσμο. Όχι μόνο τους Καβαλιώτες αλλά  και όλους του κατοίκους της Περιφέρειας. Επίσης κόσμο απ` όλη την Ελλάδα.  Είναι ένα φεστιβάλ που έχει αγαπήσει ο κόσμος.   Εχουμε τη χαρά να αναφέρουμε ένα τέτοιο φεστιβάλ σε όλες τις εκθέσεις που πηγαίνουμε εκτός από το φεστιβάλ «Φιλίππων» και το «Cosmopolis» .  Είναι ένα φεστιβάλ μέσα στη φύση. Το περιβάλλον είναι εξαιρετικό.  Έρχονται χιλιάδες επισκέπτες το διήμερο στην περιοχή της Καβάλας για το φεστιβάλ.  Προβάλλεται τουριστικά ο τόπος μας.  Ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια υιοθέτησαν το συγκεκριμένο φεστιβάλ.

Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική με τον Γιάννη Προμούσα, τον Ντίνο Θωμαδάκη που μας βοηθάει σε όλα τα πολιτιστικά γεγονότα. Ελπίζουμε πάλι ο κόσμος να αγκαλιάσει το φεστιβάλ με τις συναυλίες που είναι δωρεάν για το κοινά αλλά και τα παιδιά να έρθουν να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις που υπάρχουν».

 

Διαβάστε επίσης