Το σήριαλ μιας στάσης του Αστικού ΚΤΕΛ

 Το σήριαλ μιας στάσης του Αστικού ΚΤΕΛ

Κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου του συλλόγου κατοίκων στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής Απόστολου Λυκουρίνου πληροφορηθήκαμε χθες ένα ολόκληρο «σήριαλ» που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα, με θέμα ένα κουβούκλιο στάσης επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης (Στάση Διαμαντή).

Το συγκεκριμένο κουβούκλιο έχει την τύχη όλων των αντίστοιχων περιπτώσεων σε όλες τις συνοικιακές στάσεις, δηλαδή υπάρχει διχογνωμία αναφορικά με το ποιος είναι αρμόδιος για τη συντήρησή του, άρα υπάρχει και διαφωνία μεταξύ του Αστικού ΚΤΕΛ και του Δήμου Καβάλας.

Πριν από λίγα χρόνια, μας είπε ο Απόστολος Λυκουρίνος, ξεκόλλησαν κι έσπασαν τα πλέξι-γκλας του κουβουκλίου. Ειδοποιήθηκε ο Δήμος Καβάλας κι επειδή τα κομμάτια ήταν επικίνδυνα απομακρύνθηκαν από την τεχνική υπηρεσία. Μετά από πρόσφατη καταγγελία στη δημοτική αστυνομία κινδύνευσε με πρόστιμο για τις φθορές στο κουβούκλιο επαγγελματίας του οποίου η επιχείρηση βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτό.

Όταν η δημοτική αστυνομία ενημερώθηκε σχετικά με όσα είχαν προηγηθεί μόνο τότε σταμάτησε τη διαδικασία έρευνας επί της καταγγελίας κι έτσι ο επαγγελματίας απέφυγε το πρόστιμο. Δικαίως αναζητά το άτομο που κατέθεσε την καταγγελία προκειμένου να στραφεί νομικά εναντίον του. Ο σύλλογος των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής και ο πρόεδρος του δηλώνουν πρόθυμοι να αναλάβουν τη συντήρηση του κουβουκλίου, να το διορθώσουν με εθελοντική δουλειά επαγγελματιών της περιοχής. Βασικό πρόβλημα ήταν και παραμένει το ότι οι βάσεις της στάσεις επί του πεζοδρομίου ενοχλούν την διέλευση πεζών. Η στάση πρέπει να μετακινηθεί λίγα μέτρα πιο πίσω ώστε να υπάρχει χώρος για τους πεζούς.

Εντωμεταξύ, όπως υποστηρίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, μέσα από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «ΦιλόΔημος Ι» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», δίνεται στους δήμους η δυνατότητα να καταθέσουν πρόταση κι εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις να εγκριθεί, για τη χρηματοδότηση εκ μέρους του υπουργείου παρέμβαση σε κουβούκλια στάσεων τα οποία επιδιορθώνονται ή και αντικαθίστανται.

Διαβάστε επίσης