• 19 Απριλίου 2024,

Το σωματείο εργαζομένων στο ΕΚΑΒ διαμαρτύρεται για τη μη συνεργασία του με τον ΟΛΚ!

 Το σωματείο εργαζομένων στο ΕΚΑΒ διαμαρτύρεται για τη μη συνεργασία του με τον ΟΛΚ!

Μεγάλη εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις που έκανε χθες ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης.

Διατύπωσε παράπονα για τη μη συνεργασία με τον ΟΛΚ, στο πλαίσιο αποκέντρωσης των βάσεων των ασθενοφόρων που είναι υπηρεσία. Το ΕΚΑΒ Καβάλας και δια του σωματείου ζήτησε σημεία και χώρους προκειμένου τα 3 ασθενοφόρα του να μην είναι και τα 3 στη βάση (κτίρια του ΕΚΑΒ) της Παιδόπολης. Κι ενώ ο Δήμος ανταποκρίθηκε εξασφαλίζοντας χώρους κατάλληλους (τουαλέτες ανδρών γυναικών, αποδυτήρια ανδρών γυναικών) ο ΟΛΚ φέρεται να μην έκανε το ίδιο. Αν και κατά το σωματείο μπορούσε.

Ο κ. Τσιτσιλικάκης μίλησε στην Πρωινή για την εργασία του ΕΚΑΒ Καβάλας στις μέρες του κορωνοϊού.

Η συνέντευξη

Ερώτηση: Πως είναι τα πράγματα στο ΕΚΑΒ Καβάλας και ποια είναι η κατάσταση που ζήσατε τις προηγούμενες μέρες;

Απάντηση: Για μας ακόμη και τώρα όλο αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο. Μπορώ να πω ότι ψαχνόμαστε λίγο, αφού έχουν αλλάξει τα δεδομένα στη λειτουργία μας. Έπρεπε να βρούμε κάποιες βάσεις (σημεία στάθμευσης των ασθενοφόρων υπηρεσίας) για να λειτουργήσουμε ξεχωριστά, να μην είμαστε στο ίδιο χώρο.

Ερώτηση: Δεν μπορεί να είστε όλοι στο ΕΚΑΒ. Έχετε μοιραστεί τα ασθενοφόρα που είναι σε ετοιμότητα. Ποια είναι τα σημεία;

Απάντηση: Από σήμερα (χθες) το ένα ασθενοφόρο θα σταθμεύει εκεί που είναι το κέντρο μας δηλαδή  στην Παιδόπολη. Το άλλο θα σταθμεύει στο λιμάνι, εκεί που είναι ο χώρος επιβατών που φεύγουν με τα φέρι μποτ.

Το άλλο θα σταθμεύει στο «Ανθή Καραγιάννη». Μας παραχωρήθηκε στο «Ανθή Καραγιάννη»κάποιος χώρος από το Δήμο Καβάλας. Συνεργαστήκαμε με το Δήμο Καβάλας τις τελευταίες μέρες και αυτό θα διαρκέσει όσο διάστημα κρατήσει αυτό που μας έχει αλλάξει την καθημερινότητα.

Στο λιμάνι μας ο χώρος που έχουμε δημιουργεί κάποια προβλήματα γιατί δεν τηρεί τις προδιαγραφές. Ψάξαμε όλες αυτές τις μέρες έναν άλλο χώρο που να έχει τουαλέτες. Δεν έχει χώρο με αποδυτήρια γιατί και εμείς θέλουμε να αλλάξουμε σαν άνθρωποι και να πάμε σπίτι μας με τα καθαρά μας ρούχα.

Δεν βρήκαμε άκρη. Βρισκόμαστε ακόμη σε αναζήτηση. Έχουμε ζητήσει ένα δεύτερο χώρο από το Δήμο Καβάλας, περιμένουνε κάποια απάντηση τις επόμενες ώρες.

Ερώτηση: Αυτό το «δε βρήκαμε άκρη» αφορά τον ΟΛΚ;

Απάντηση: Ζητήσαμε από τον ΟΛΚ να μας παραχωρήσει κάποιο χώρο τον οποίο θεωρήσαμε εμείς ότι θα είναι χώρος με προδιαγραφές. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αυτό που ζητήσαμε. Ζητήσαμε ένα χώρο που να έχει τουαλέτες γιατί εμείς είμαστε μεικτά πληρώματα, άνδρες και γυναίκες.

Ο ΟΛΚ δεν ανταποκρίθηκε. Είμαι πολύ απογοητευμένος και από συγκεκριμένους υπαλλήλους που μας μίλησαν απαξιωτικά. Ειδικά ένας υπάλληλος μας έκανε να αισθανθούμε πολύ απαξιωτικά. Το μετέφερα στην υπηρεσία μου, είναι η αλήθεια. Δεν μπορέσαμε να βρούμε λύση. Η συγκεκριμένη βάση δουλεύει πρωί και απόγευμα, όχι το βράδυ.

Οι υπάλληλοι δεν θα κάνουν βάρδια το βράδυ.

Ερώτηση: Έχετε γάντια, στολές, ειδικές φόρμες;

Απάντηση: Έχουμε κάνει την προσπάθεια μας σαν σωματείο αλλά και ο καινούριος μας διευθυντής . Ζητήσαμε να μας βοηθήσουν πέρα από το νοσοκομείο που έχει βέβαια και αυτό πολλές ελλείψεις. Περιμένουμε να προμηθευτούν προϊόντα, για να μας δώσουν. Ευτυχώς αρκετοί ιδιώτες μας βοήθησαν, το επόμενο διάστημα θα βγει και ένα ευχαριστήριο.

Μας δώσανε κάποια ποσά τα οποία διατέθηκαν για γάντια και διάφορα άλλα υλικά.

Ευτυχώς στην Καβάλα έχουμε κάνει το… κουμάντο μας ενώ στην Ελλάδα γενικά υπάρχουν ελλείψεις στα ΕΚΑΒ.  Βέβαια δεν γνωρίζουμε για πόσο θα διαρκέσει αυτό το κουμάντο που έχουμε κάνει. Θέλουμε οι ιδιώτες να μας βοηθήσουν λίγο παραπάνω γιατί αυτή τη στιγμή είμαστε στην πρώτη γραμμή.

Πολλά «ύποπτα»  περιστατικά τα αντιμετωπίζουμε εμείς.

Ερώτηση: Τα τηλεφωνήματα αυτή τη στιγμή στο κέντρο σας στο 166 είναι όπως πάντα ή αυξήθηκαν;

Απάντηση: Αυτό τον καιρό έχουν λιγοστέψει τα τηλεφωνήματα.  Είμαστε πολύ πιο φειδωλοί να στέλνουμε ασθενοφόρα σε περιστατικά τα οποία δε είναι χρίζουν κάτι τέτοιο. Έχει μειωθεί η δουλειά στο ΕΚΑΒ. Μετά την απαγόρευση ο κόσμος έχει κλειστεί στα σπίτια του. Έχουν μειωθεί τα τροχαία ατυχήματα.Τώρα έχει αλλάξει η καθημερινότητα.

Διαβάστε επίσης