Πρόστιμο 3.000 ευρώ στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου

 Πρόστιμο 3.000 ευρώ στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επέβαλε το τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕ Καβάλας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Θάσου για τη μη τήρηση των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων του νέου λιμένα προρθμείου Θάσου. Όλα ξεκίνησαν από τον έλεγχο που έγινε στο λιμάνι. Τότε συντάχθηκε έκθεση αυτοψίας, η οποία μνημονεύεται στο σκεπτικό της απόφασης επιβολής προστίμου.

Περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρατηρήσεις (μέρος έκθεσης):  Την από 09-07-2019 έκθεση αυτοψίας υπαλλήλων του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Καβάλας και το διαβιβαστικό έγγραφο, σύμφωνα με το οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων συγκεκριμένα: Δεν εφαρμόζεται ο όρος «τα απορρίμματα και τα πετρελαιοειδή κατάλοιπα των πλοίων να διαχειρίζονται σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο διότι δεν υπάρχουν συμβάσεις με αναδόχους για την παραλαβή των αποβλήτων από το λιμάνι οπότε και διαχείρισή τους», δεν γίνεται παραλαβή αποβλήτων στο λιμάνι. Δεν έχει καταρτιστεί σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων. Δεν εφαρμόζεται πρόγραμμα παρακολούθησης και ελέγχου και δεν γίνονται δειγματοληψίες.

Σε συνέχεια της έκθεσης αυτοψίας το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου δεν υπέβαλλε στις υπηρεσία τις απόψεις του. Κατόπιν τούτου υπήρξε τις προηγούμενες μέρες η οριστική απόφαση επιβολής του προστίμου. Το οποίο μπορεί να αμφισβητηθεί με προσφυγή στο διοικητικό πρωτοδικείο.

 

 

Διαβάστε επίσης