Dark Mode Light Mode

Το σούπερ μάρκετ “ενοχλεί” τη λειτουργία του δικαστικού μεγάρου- Συνέντευξη του κ. Παύλου Γεωργιάδη

Λειτουργεί από χθες το σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, σε χώρο δίπλα στο δικαστικό μέγαρο της Καβάλας. Αν και η ευρύτερη περιοχή αναπτύσσεται γενικά, η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι η πιο σημαντική έως τώρα.

Ο χώρος στάθμευσης δίπλα στο δικαστικό μέγαρο είναι πλέον μόνο χώρος των πελατών του καταστήματος. Αναμενόμενο μεν, δυσκολεύει το παρκάρισμα δε όσων θέλουν να επισκεφθούν το δικαστικό μέγαρο. Ήδη χθες σημειώθηκε το… αδιαχώρητο από πλευράς οχημάτων στην περιοχή πίσω από το άγαλμα του Ακρίτα του Πόντου. Αν δεν παρκάρεις εκεί, είναι δύσκολο να βρεις να παρκάρεις στο δρόμο μεταξύ του σούπερ μάρκετ και του δικαστικού μεγάρου.

Συνέντευξη Παύλου Γεωργιάδη

Αυτά τα νέα δεδομένα σχολίασε μιλώντας στην Πρωινή ο συμπολίτης δικηγόρος Παύλος Γεωργιάδης. Στο τέλος των δηλώσεων του σχολίασε επίσης τη γενικότερη λειτουργία των δικαστηρίων και φυσικά τις πρόσφατες εκλογές του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας.

Ερ: Διαμορφώνεται κάτι διαφορετικό με ένα πολυκατάστημα μεγάλο δίπλα στο Δικαστικό Μέγαρο. Υπάρχει χώρος να σταθμεύσουν όλοι αυτοί που εμπλέκονται στη λειτουργία του δικαστικού μεγάρου;

Απ: Αυτή η περιοχή αναπτύσσεται διαρκώς. Δεν είναι μόνο το πολυκατάστημα. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι ανοίγουν και άλλες επιχειρήσεις, γραφεία, καταστήματα, υπάρχει φυσικά η ΔΕΗ εδώ και καιρό, το προηγούμενο πολυκατάστημα. Όταν ήμουν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ξεκινούσαμε τις διαδικασίες του χώρου ευρέσεως πάρκινγκ στην περιοχή είχαμε διαμορφώσει και τον δρόμο ο οποίος είναι από πίσω. Έχει γίνει και σήμανση με λευκές γραμμές. Εν πάση περιπτώσει μέχρι τώρα μπορούσαμε να εξυπηρετηθούμε. Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Θα πρέπει βέβαια ανάλογα με τις συνθήκες που υπάρχουν στην περιοχή και εμείς να πορευθούμε. Καλό θα ήταν να περπατάμε και λίγο περισσότερο. Θα μπορούσε να αναπτυχθεί η συγκοινωνία περισσότερο. Είναι προβλήματα που θα τα αντιμετωπίσουμε και πιστεύω ότι θα βρεθούν λύσεις.

Ερ: Πως έχουν αλλάξει τα δεδομένα! Κάποτε το δικαστήριο ήταν δυο βήματα από το κέντρο της πόλης, εννοώ το παλιό δικαστήριο και σήμερα μπορείς να πας με τα πόδια. Μόνο που το χειμώνα είναι δύσκολο.

Απ: Αν αντιμετωπίζαμε συνθήκες όπως αυτές της Γερμανίας, θα είχαμε συνηθίσει πολύ πιο εύκολα. Υπάρχουν πάντως χώροι τους οποίους βέβαια εκμεταλλευόμαστε και σήμερα πλην όμως όταν υπάρχει δικάσιμος και έχουμε πολλές υποθέσεις, εκεί κυρίως είναι το μεγάλο πρόβλημα. Θα πρέπει βέβαια και εμείς να συμμορφωθούμε διότι στους χώρους στάθμευσης που υπάρχουν στο δρόμο, δίπλα στο κατάστημα, θα πρέπει να παρκάρουμε όπως πρέπει. Όχι να βάζουμε το αυτοκίνητο ας πούμε οριζόντια στο οδόστρωμα, να πιάνουμε δυο θέσεις κτλ. Είναι ένα σημαντικό σημείο. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει τακτικός έλεγχος να μην παρκάρουνε εκεί πλέον ούτε λεωφορεία, ούτε φορτηγά, ούτε τίποτα. Θα πρέπει αυτός ο χώρος να μείνει έτσι, να είναι αποκλειστικά χρήσης του δικαστικού μεγάρου.

Ερ: Δίπλα στο κτίριο, ανατολικά, υπάρχει ένα ελεύθερο οικόπεδο το οποίο όμως είναι ιδιωτικό. Εκείνα τα χρόνια είχε γίνει μεγάλη συζήτηση, μήπως ήρθε η ώρα να έρθει πάλι στην επιφάνεια αυτό το θέμα;

Απ: Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν αρμόδιοι για αυτό, θα πρέπει αυτοί οι οποίοι έχουν σχέση και με τη λειτουργία του δικαστικού μεγάρου, φυσικά το υπουργείο δικαιοσύνης αλλά και ο Δήμος να βρούνε κάποια λύση. Ενδεχομένως ο ιδιώτης θα μπορούσε να μισθώσει εκείνο το χώρο κτλ. Βέβαια αυτές οι διαδικασίες είναι πολύχρονες, κρατάνε πολύ καιρό και πολλές φορές ατελέσφορες. Έχει και ένα μικρό οικόπεδο στο οποίο θα χωρέσουν 20 αυτοκίνητα, παραπάνω δε γίνεται.

Ερ: Γενικά πως είναι τα πράγματα στο δικαστήριο, αυτή την εποχή της πανδημίας, τώρα που υποτίθεται ότι από το Φθινόπωρο άνοιξε κανονικά η δικαιοσύνη, όπως παλιά.

Απ: Η δικαιοσύνη άνοιξε όπως παλιά αλλά είναι παγωμένη όπως είναι ο καιρός σήμερα και χθες. Αυτό είναι το θέμα. Αντιμετωπίζουμε ζητήματα τα οποία έχουν σχέση κυρίως με τη δικηγορική κτλ. Σε κάθε περίπτωση διαμορφώνεται ένα νέο σκηνικό. Υπάρχουν και καινούριες υπηρεσίες. Υπάρχουν και τα ηλεκτρονικά μέσα στη δικαιοσύνη. Υπάρχουν μεγάλες αλλαγές. Πάντως είναι μια περίοδος στην οποία θα την χαρακτηρίσω μεταβατική ακόμη για όλους μας και για τους νεότερους και για τους παλαιότερους. Θα πρέπει να την συνηθίσουμε και να μπορέσουμε να επιβιώσουμε σε αυτή την καινούρια εποχή.

Ερ: Υπάρχει μια συμμετοχή δυναμική της νέας γενιάς των δικηγόρων στις εκλογές και στο νέο διοικητικό συμβούλιο.

Απ: Αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Είναι νέοι συνάδελφοι οι οποίοι για πρώτη φορά συμμετέχουν στα κοινά του δικηγορικού συλλόγου. Υπάρχουν συνάδελφοι νεότεροι αλλά και έμπειροι στα θέματα του διοικητικού συμβουλίου γιατί έχουν επανεκλεγεί. Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου για να μπορέσει να προχωρήσει τα πράγματα μπροστά. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να συγχαρώ και τους δυο υποψήφιους προέδρους του δικηγορικού συλλόγου, τον εκλεγέντα, το Γιώργο Γραμμένο αλλά φυσικά και την Τάνια Σιμητά, την αγαπημένη μου συμφοιτήτρια η οποία έδωσε ένα πολύ καλό αγώνα .

Ερ: Περιμένατε να ψηφίσουν περισσότεροι δικηγόροι;

Απ: Λίγο πολύ πάντοτε σε αυτά τα νούμερα είμαστε. Γύρω στους 300 δηλαδή. Μπορεί να φαίνεται μεγάλος ο αριθμός των εγγεγραμμένων αλλά κάποιοι συνάδελφοι λείπουν, είναι στο εξωτερικό ενώ άλλοι έχουν υποχρεώσεις διαφορετικές. Είναι πάντως ένα καλό νούμερο που είναι το σύνηθες.

Προηγούμενο άρθρο

Ετήσια Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας»

Επόμενο άρθρο

Συνεργείο του ΕΟΔΥ στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο