• 16 Μαΐου 2024,

Το συμπέρασμα είναι οτι η Ελλάδα είναι μια καλοκαιρινή χώρα

 Το συμπέρασμα είναι οτι η Ελλάδα είναι μια καλοκαιρινή χώρα

Τελικά αυτό το σοβαρό κύμα κακοκαιρίας ψύχους που έπληξε την χώρα μας την προηγούμενη εβδομάδα και ήταν τόσο δυνατό όσο μας λέγανε τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι μας βοήθησε για άλλη μια φορά να καταλάβουμε και να καταλήξουμε οριστικά στο συμπέρασμα οτι είμαστε καλοκαιρινοί τύποι  και η Ελλάδα καλοκαιρινή χώρα για εμάς και καλοκαιρινός προορισμός για τους ξένους.

Το χιόνι είναι ωραίο να το βλέπεις να πέφτει στην τηλεόραση και στις ταινίες.

Το χιόνι σας το έχω γράψει και θα σας το ξαναγράψω είναι σαν την μοναξιά.

Είναι ωραίο μόνο όταν το επιλέγεις.

Για τον λόγο αυτό έχουμε και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Θέλεις χιόνι ;

Πηγαίνεις ένα Σαββατοκύριακο στο βουνό κάνεις και τα χειμερινά σου σπορ και επιστρέφεις.

Το χιόνι είναι καλό για κανά Σαββατοκύριακο το πολύ.

Ευτυχώς στην δική μας πρόσφατη περίπτωση – περιπέτεια το χιόνι που έπεσε με το τσουβάλι έλιωσε σε δύο μέρς αφού οι υψηλές θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου μας βοήθησαν το πρωί της Δευτέρας να μην μείνει νιφάδα.

Απο σήμερα Δευτέρα επιστρέφει η πόλη στην κανονικότητα και εμείς στους γνωστούς μας ρυθμούς με όλα αυτά τα γνωστά άγχη να μας συνοδεύουν.

Για μερικές ημέρες άλλαξε λίγο ο χάρτης με το χιόνι να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ελλήνων αλλα απο σήμερα Δευτέρα έχω την εντύπωση οτι θα αρχίσουμε πάλι να μιλάμε για τους φόρους τα μνημόνια και την αξιολόγηση που σύμφωνα με τις τελευταίες πάντα αισιόδοξες προβλέψεις θα κλείσει μέσα στον Φλεβάρη για πολλούς και διαφόρους λόγους και κυρίως γιατί οι Γερμανοί και η Μέρκελ δεν θέλει αυτή την εποχή να έχει στα πόδια της τον Τσίπρα.

Θα του δώσει το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα έρθει και το τέλος της κρίσης ή οτι η χώρα θα μπορέσει να βγεί στις αγορές τους πρώτους μήνες του 2017.

Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε οτι άλλο πράγμα είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης και άλλο πράγμα η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ στην οποία θέλουμε να ενταχθούμε μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης αλλά και η έξοδος στις αγορές.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο πρόγραμμα χωρίς την συμμετοχή του ΔΝΤ είναι κάτι που χαρακτηρίζεται απο το Μαξίμου ως μια καλή εξέλιξη αφού οι πιο σκληροί παίκτες στην παρούσα φάση της παρτίδας είναι το ταμείο που συνεχίζει να ζητάει την ΑΡΤΑ και όλα τα ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνησης συμφωνεί με την άποψη του Σόϊμπλε που βγήκε και είπε οτι αν δεν συμμετάσχει τελικά στο πρόγραμμα το ΔΝΤ θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο και να λύσουμε το πρόβλημα εντός των τοιχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τύπου η Τερέζα Μέι η Βρετανή πρωθυπουργός είναι έτοιμη μέχρι τα τέλη του Μάρτη να δώσει ένα τέλος που να αρμόζει και να κάνει μια έξοδο μεγάλη όσο αφορά το BREXIT.

Θα είναι μια έξοδος εντός των κανόνων αλλα και πολύ σκληρή με την Ε.Ε. με οτι αυτό συνεπάγεται.

Πάντως να έχετε υπόψη σας οτι στην Δράμα έπεσε περισσότερο χιόνι ή λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών έλιωσε πιο δύσκολα αφού ακόμα και την Κυριακή που στην Καβάλα δεν υπήρχε νιφάδα στην Δράμα ήταν λες και χιόνισε το προηγούμενο βράδυ.

Άλλος καιρός στην γειτονική Δράμα που ζεί ακόμα πιο έντονα και τον φετεινό χειμώνα.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα. Αφήνουμε πίσω μας τους χιονάδες και είμαστε έτοιμοι για τις καταιγίδες και τις βροχές που θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης