• 28 Μαρτίου 2024,

Το ΤΑΙΠΕΔ πιέζει και αδικεί επαγγελματίες της χερσαίας ζώνης του κεντρικού λιμανιού

 Το ΤΑΙΠΕΔ πιέζει και αδικεί επαγγελματίες της χερσαίας ζώνης του κεντρικού λιμανιού

Συνεχίζονται και δυναμώνουν τα παράπονα των επαγγελματιών της παραλίας (καταστήματα εστίασης από την είσοδο του κεντρικού λιμανιού έως και την περιοχή του ΝΟΚ) σχετικά με την πίεση που ασκεί ο ΟΛΚ για πληρωμή «εδώ και τώρα» των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων έτους 2020.

Στηρίζονται στις αρκετά αυστηρές προθεσμίες που θέτει ο Οργανισμός και στις διαγραφές της χρέωσης μόνο για το διάστημα που τα καταστήματα δεν λειτουργούσαν.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, ο ΟΛΚ ακολουθεί την συγκεκριμένη τακτική ύστερα από αυστηρή εντολή του ΤΑΙΠΕΔ. Το οποίο είναι ο μεγαλόμετοχος του. Λέγεται μάλιστα ότι και στον ΟΛΚ βρίσκουν δίκιο στις απόψεις των επαγγελματιών μα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα λόγω του ΤΑΙΠΕΔ. Ήδη στους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες δίδεται αντίγραφο νόμου, το οποίο εξαιρεί επαγγελματίες χερσαίων ζωνών των λιμανιών σε σχέση με τις διευκολύνσεις που μπορούν και κάνουν σε καταστήματα εστίασης οι Δήμοι.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι επαγγελματίες στην παραλία πρέπει εντός της εβδομάδας να πληρώσουν το 30% του τέλους του 2020 και ως το τέλος Αυγούστου το υπόλοιπο ποσό. Οι επαγγελματίες εξηγούν ότι είναι θύματα μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, ζητούν κι άλλη έκπτωση. Η απάντηση είναι αρνητική.

Αρνητικά απαντήθηκε αίτημα 7 επιχειρήσεων της οδού Ε. Αντίστασης. Ζητούσαν να είναι φέτος δωρεάν τα επιπλέον 2 τμ που τους δόθηκαν για τραπεζοκαθίσματα προς την πλευρά της θάλασσας (κάτω από τον παραλιακό δρόμο).

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι επαγγελματίες πρόκειται να οργανωθούν, σκέπτονται να κάνουν ακόμη και σωματείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν οργανωμένα ή να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Οι ίδιοι άνθρωποι έχουν παράπονα από τους τοπικούς φορείς (Επιμελητήριο κι Ομοσπονδία Επαγγελματιών) αφού αναφέρουν ότι αυτοί δεν τους στήριξαν και δεν τους στηρίζουν όσο πρέπει. Σημειώνουμε ότι κάθε επαγγελματίας της προαναφερθείσας περιοχής πρέπει να πληρώσει την προκαταβολή του τέλους και να πάρει την προβλεπόμενη άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου. Διαφορετικά κινδυνεύει με πρόστιμο, σε περίπτωση ελέγχου από το Λιμεναρχείο της Καβάλας. Η «σκληρή» γραμμή του ΤΑΙΠΕΔ σίγουρα έχει σχέση με την επίτευξη του βασικού στόχου, τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων των οργανισμών λιμένων περιφερειακών λιμανιών επειδή για αυτά επίκειται διαδικασία ιδιωτικοποίησης.

Διαβάστε επίσης