• 6 Μαΐου 2024,

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη και της καλοκαιρινής σαιζόν

 Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη και της καλοκαιρινής σαιζόν

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη που αλλάζει η ώρα είναι και το τελευταίο Σαββατοκύριακο της καλοκαιρινής σαιζόν αφού ακόμα και οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας κατεβάζουν ρολά και ανανεώνουν το ραντεβού τους για το ερχόμενη Μάϊο στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Τέλη Οκτώβρη η καλοκαιρινή σαιζόν στην Ελλάδα τελειώνει και ακολουθούν μερικοί μήνες ξεκούρασης πριν ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την επόμενη κούρσα.

Οι περισσότεροι δηλώνουν ικανοποιημένοι απο την φετεινή τουριστική περίοδο και συμφωνούν όλοι οτι την διαφορά την κάνουν οι Ρώσοι που έρχονται για να ξοδέψουν λεφτά.

Οι Εγγλέζοι είναι καλοί και πιο σφιχτοί οι Γερμαναράδες δεν ξοδεύουν ούτε ένα σεντς παραπάνω απο αυτά που έχουν υπολογίσει.

Ακόμα και στην ΜΥΚΟΝΟ που είναι ο Νο1 ελληνικός καλοκαιρινός προορισμός το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη αρχίζει να μαζεύει το νησί.

Βέβαια να έχετε υπόψη σας οτι η ΜΥΚΟΝΟΣ είναι ένα νησί που έχει θανατικούς φίλους όλο τον χρόνο και έχει κόσμο όλο τον χρόνο.

Ακόμα και τα Χριστούγεννα που θεωρητικά είναι η γιορτή της πόλης.

Το θέμα είναι οτι πλέον είμαστε στο προθάλαμο του χειμώνα και είμαστε περίπου έτοιμοι για να τον ζήσουμε και αυτόν, ευχόμαστε και ελπίζουμε χωρίς μεγάλες εκπλήξεις.

Συμφωνούν όλοι οτι ο φετεινός χειμώνας θα είναι ήπιος ή αν θέλετε καλύτερα δεν θα έχει καμμία σχέση με τον προηγούμενο που μας τέντωσε.

 

Μην σας κάνει εντύπωση το γεγονός οτι χιλιάδες Βούλγαροι αγοράσανε ακίνητα σε όλη την Βόρεια Ελλάδα αλλά και την περιοχή της Καβάλας.

Αυτό είναι γνωστό και γίνεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια και σίγουρα μετά το 2010.

Έρχονται οι Βούλγαροι και αγοράζουν οχι μόνο σπίτια αλλά και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και χωράφια προκειμένουν να επενδύσουν και αυτοί στον τουρισμό.

Πλέον οι Βούλγαροι που κατεβαίνουν κατά κύματα κάθε καλοκαίρι έχουν τα δικά τους μαγαζιά για να βγούνε να διασκεδάσουν , έχουν τα δικά τους καταλύματα και γενικότερα τους δικούς τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον Νομό επιχειρηματικά.

 

Πάντως σύμφωνα με την ΕΜΥ τα επόμενα 24ωρα δεν θα έχουν φαινόμενα αλλά θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας που θα μας βάλει σε μια άλλη φάση.

Ηδη απο το Σαββατοκύριακο αυτό τα πρώτα καλοριφέρια πήρανε μπρος.

Τζάκια ξυλόσομπες και θερμοσοσυρευτές μπήκανε σε λειτουργία και για να γλυκάνουν την ατμόσφαιρα κυρίως το Σάββατο που ο καιρός ήταν άσχημος αλλά και για την λεγόμενη πρόβα τζενεράλε.

 

Η Αχτσιόγλου σε μια επίθεση αισιοδοξίας δήλωσε οτι μετά το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης θα ψάξουμε να βρούμε με τους δανειστές  και τους όρους εξόδου απο την περίοδο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Όλοι λένε οτι το 2018 θα είναι η τελευταία ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ χρονιά για την Ελλάδα αν και αυτό είναι ένας μύθος αφού  αυτά που έχουν υπογράψει και οι σημερινοί και οι προηγούμενοι δεσμεύουν την χώρα για πάρα πολλά χρόνια.

Απλά απο το 2018 θα σταματήσουν να μας δανείζουν.

Εμείς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε.

Η συζήτηση για την έξοδο απο τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ θα ξεκινήσει όταν θα σταματήσουμε να πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ , τον φόρο αλληλεγγύης και άλλα χαράτσια που γνωρίσαμε αυτά τα χρόνια της κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής.

 

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου δεν πρόκειται να χάσουμε την γιορτή του τσίπουρου στη Νέα Πέραμο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα ρουφήξουμε τα καλύτερα τσίπουρα στην γιορτή του τσίπουρου και θα γευτούμε τους καλύτερους μεζέδες.

Στο γήπεδο των Σερρών θα γίνει το παιχνίδι της Κυριακής με γηπεδούχο τον Άρη Σκουτάρεως που έχει αποδείξει οτι είναι απο τις πιο υολογίσιμες ομάδες του ομίλου μας.

Στο ραδιόφωνο μίλησε ο προπονητής της ομάδας των Σερρών και είπε μεταξύ άλλων οτι ο ΑΟΚ θα είναι το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας και έτσι θα μας αντιμετωπίσει την Κυριακή που αναμένεται να ταξιδέψει αρκετός κόσμος και απο την Καβάλα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης