Το τελευταίο αντίο στο Γιάννη Γκαρανάτσιο

 Το τελευταίο αντίο στο Γιάννη Γκαρανάτσιο

Το τελευταίο αντίο είπαν στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του ΑΟΚ, Γιάννη Γκαρανάτσιο παλιοί συμπαίκτες του-φίλοι και γνωστοί που βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στα Δημοτικά Κοιμητήρια της πόλης μας.

Ο Γιάννης Γκαρανάτσιος -γεννημένος το 1944- ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή Καβάλας στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Το 1965 με τη συγχώνευση και τη δημιουργία του Α.Ο.Κ. εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας όπου συνέχιζε να αγωνίζεται στη θέση του σέντερ – φορ, όπως και στον Ηρακλή.

Οι προπονητές του Αντώνης Γεωργιάδης (1967), Στέφανος Πετρίτσης (1968 – 69) τον υπολόγιζαν και το θεωρούσαν βασικό και αναντικατάστατο στη θέση αυτή καθώς ήταν δεινός σκόρερ. Με τον ερχομό του Μπέλα Πάλφι -την χρονιά που η ομάδα ανήλθε στην Α’ εθνική- ο Γιάννης Γκαρανάτσιος πέρασε στα μετόπισθεν και συγκεκριμένα στη θέση του δεξιού μπακ.

Το 1972 σταμάτησε από τον Α.Ο.Κ – όντας στην Α’ Εθνική – και αγωνίστηκε στο Νέστο Χρυσούπολης, ενώ για λίγα χρόνια άσκησε και το επάγγελμα του προπονητή στον Ηρακλή Καβάλας, στον Ορφέα Ελευθερούπολης, στον Βρασίδα Ν. Περάμου.

Στην τελευταία του κατοικία εκτός από τα βλαστάρια του τον Βαγγέλη, την Άντζελα και τον Γιάννη τους συγγενείς του και τους φίλους του, τον συνόδευσαν οι παλιοί συμπαίκτες του Μοδούρας, Πάτσας, Μπλέκος, Τοπούζης, Ανέστης, Βαφειάδης, Χαραλαμπίδης, Χρυσαφίδης, Μαχαιρίδης, Πετσαγγουράκης, Αβραμίδης, Παμπούκας, καθώς και οι νεότεροι Ανθουλάκης, Χρυσαλίδης, Παπαδόπουλος.

Από παράγοντες ο Ντίνος Κανάκης και ο Σωτήρης Δεληκάρης, καθώς και ο παλιός μασέρ – φροντιστής Σταύρος Γρηγοριάδης.

Ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει και καλό παράδεισο Γιάννη Γκαρανάτσιο.

Μπάμπης Παναγιωτίδης

Διαβάστε επίσης