• 20 Απριλίου 2024,

Το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι Ορφέα – Μ. Α Ορφανίου με δηλώσεις Προβατίδη – Χρυσοστομίδη

 Το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι Ορφέα – Μ. Α Ορφανίου με δηλώσεις Προβατίδη – Χρυσοστομίδη

Δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα στην Ελευθερούπολη ανάμεσα στον Ορφέα και στον Μ. Α Ορφανίου, έκαναν οι δυο προπονητές των ομάδων Παύλος Προβατίδης και Μπάμπης Χρυσοστομίδης.

Αναλυτικά.

Παύλος Προβατίδης (προπονητής Ορφέα) : « Τα λάθη αυτά δεν γίνονται ούτε σε εφηβικά πρωταθλήματα»  

Ερώτηση: Ποια είναι η άποψη σας για το παιχνίδι;

Απάντηση:  Στο Α` ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί., Ότι δουλεύουμε στην προπόνηση βγήκε στο γήπεδο. Φτάσαμε στο γκολ αρκετές φορές αλλά δεν τα καταφέραμε. Η μπάλα τιμωρεί όταν δεν πετυχαίνεις γκολ.  Ο Μέγας ξεκίνησε πολύ δυνατά το β` μέρος, πήρε κάποια στιγμή την πρωτοβουλία των κινήσεων, εμείς μπήκαμε στη διαδικασία να ισορροπήσουμε το παιχνίδι.

Κάναμε λάθη που νομίζω ότι για το επίπεδο αυτής της κατηγορίας, για το επίπεδο του πρωταθλητισμού αλλά και για το γεγονός ότι παίζεις ένα ντέρμπι στην έδρα σου, είναι ανεπίτρεπτα.  Τα λάθη αυτά δεν γίνονται ούτε σε εφηβικά πρωταθλήματα.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η μπάλα τιμωρεί. Εχουμε κάποια θεματάκια αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, τα οποία προσπαθώ να τα λύσω. Προσπαθώ να κρατήσω κάποιες ισορροπίες. Να δώσω στα παιδιά να καταλάβουν ότι κάθε παιχνίδι για μας είναι τελικός. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει μετά τα σφύριγμα του διαιτητή ούτε να ενθουσιαζόμαστε, ούτε να απογοητευόμαστε. Το ίδιο το είπα με τον Αμυγδαλεώνα, το ίδιο τους είπα και σήμερα.  Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι μέσα από την προπόνηση να διορθώνουμε πράγματα. Να βάλουμε την ταυτότητα μας σε αυτό το πρωτάθλημα.

Είχαμε πολλές τελικές  στα δυο τελευταία παιχνίδια αλλά πρέπει να δουλέψουμε στα τελειώματα και στις αποστάσεις.  Ειδικά στο β` μέρος είχαμε πρόβλημα με τις αποστάσεις μας.

Ερώτηση: Με δυο πρόσωπα ο Ορφέας.

Απάντηση: Ουσιαστικά ναι. Δεχθήκαμε ένα γκολ από τραγικό λάθος και μετά δείξαμε ότι υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα. Πάγωσε το αίμα των μισών μέσα στο γήπεδο.

Πρέπει να υπάρχουν κάποιες ισορροπίες σε όλα τα θέματα. Ξέρουμε όλοι τι είναι το ποδόσφαιρο. Ξέρουμε όλοι σε ποια ομάδα είμαστε και εγώ προσωπικά σαν προπονητής.  Από εκεί και πέρα το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει ποτέ.

Το ποδόσφαιρο τελειώνει την τελευταία αγωνιστική.


Μπάμπης Χρυσοστομίδης(προπονητής Μ. Α Ορφανίου): « Δεν κρίθηκε τίποτα, θέλει ακόμη έναν ολόκληρο γύρο»  

Ερώτηση: Ποια είναι η άποψη σας για το παιχνίδι;

Απάντηση: Από μόνη της η νίκη είναι πολύ σημαντική και βαθμολογική. Βέβαια όταν είναι μια νίκη απέναντι στον Ορφέα που είναι διεκδικητής του τίτλου και έχει αυτό, σαφώς είναι πολύ πιο σημαντική. Επίσης παίζαμε στην έδρα του αντιπάλου.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκει καθολικά στον Ορφέα. Δεν πλησιάσαμε στην εστία του Αθανασίου αν εξαιρέσεις ένα φάουλ και ένα κόρνερ. Στο β` μέρος βελτιώσαμε την εικόνα μας, ανεβάσαμε λίγο τις γραμμές και ήρθαν τα γκολ όπως ήρθαν. Θα έλεγα με λίγο έξυπνο τρόπο στην επίθεση όπου πιάσαμε τον Ορφέα με ανοιχτή άμυνα. Κρατάμε το β` μέρος που για μας ήταν από τα καλά διαστήματα σε μια πολύ δυνατή έδρα. Δεν τελείωσε τίποτα, συνεχίζουμε. Ο δρόμος είναι μακρύς.

Τελείωσε ο πρώτος γύρος , έχει ένα γύρο ολόκληρο, είτε για τον Μέγα, είτε για τον Ορφέα.

Ερώτηση: Θα ενισχυθεί σε μεταγραφικό επίπεδο ο Μέγας;

Απάντηση:  Απ` ότι συζήτησα με τη διοίκηση δε θα κάνουμε προσθήκες εκτός από ένα παιδί που είναι από την Καλλιράχη και είναι φοιτητής στις Σέρρες. Κατά τα άλλα η ομάδα θα μείνει με τους παίκτες που έχει.

Ερώτηση: Το +5 τι προβάδισμα δίνει στον Μέγα όσον αφορά την άνοδο;

Απάντηση: Θεωρώ κανένα προβάδισμα.  Για να έχει αντίκρισμα πρέπει να κερδίσεις το επόμενο παιχνίδι.  Κάθε παιχνίδι πρέπει να το βλέπεις ξεχωριστά. Αν επαναπαυθείς στο παιχνίδι με τον Ορφέα, τότε θα χύσουμε γρήγορα το γάλα.

Διαβάστε επίσης