• 20 Απριλίου 2024,

Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου για τη βεβήλωση των εικόνων στα παρεκκλήσια αρμοδιότητας της

 Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου για τη βεβήλωση των εικόνων στα παρεκκλήσια αρμοδιότητας της

Μὲ πολλή θλίψη και περίσκεψη και μετά από την σχετική ενημέ­ρωση εκ μέρους των αστυνομικών αρχών σε ό,τι αφορά στην βεβήλω­ση των ιερών Εικόνων των παρεκκλησίων της ενορίας της αγίας Τριά­δος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως ΦΝΘ στον Λιμένα της Θασου, γνωρίζομε στην κοινή γνώμη τα παρακάτω:

 

  •   Τα όσα θλιβερά συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Θάσου με τους πυροβολισμούς των ιερών εικόνων σε παρεκκλή­σια της παραπάνω ενορίας προκαλούν αισθήματα βαθείας λύπης και μεγάλου προβληματισμού στους κληρικούς μας και σε κάθε χριστιανό.

 

  •   Όπως διεπιστώθη εκ της ερεύνης, η ενέργεια αυτή δεν οφείλεται σε κάποια εκδήλωση μίσους εναντίον της χριστιανικής μας θρη­σκείας ή χλευασμού των ιερών μας, αλλά βασίσθηκε στην ασεβή και άπρεπη συμπεριφορά ενός ατόμου που έχει ανάγκη από ψυ­χολογική και ιατρική στήριξη και θεραπεία. Η πράξη αυτή ήταν καθαρά μία κίνηση παράλογη και αψυχολόγητη, και οφείλεται στο δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον και στην μη ομαλή εφηβι­κή ανάπτυξη του δράστη.

 

  •   Βάσει των σχετικών βεβαιώσεων της αστυνομικής αρχής, το όπλο πού χρησιμοποιήθηκε ήταν αεροβόλο και κατά την παράνομη και α­σεβή αυτή πράξη του δράστη δεν τραυματίσθηκε κάποιος παρ­ευ­ρι­σκόμενος.

 

  •   Από τούδε και εξής, σε όλα τα παρεκκλήσια που ευρίσκονται στο νη­σί της Θάσου, και υπάγονται στις ενορίες της καθ’ ημάς Ιεράς Μη­τροπόλεως ΦΝΘ με την υπεύθυνη παρέμβαση των εκκλησια­στικών συμβουλίων τους, και κατόπιν εντολής του Σεβ. Μητροπο­λίτου μας κ. Στεφάνου θα τοποθετηθούν αμέσως κλειδαριές ασ­φα­λείας, οι οποίες θα ανοίγωνται μόνον κατόπιν συνεννοήσεως με τους κατά τόπους υπευθύνους ιερείς, προκειμένου να διαφυλα­χθούν τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μας.

 

  •  Είναι γνωστό σε όλους, ότι κατά το παρελθόν, όταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Προκόπιος σε συνεργασία με τους εφημερίους του νη­σιού προέβη στην υποχρεωτική τοποθέτηση κλειδαριών στα εν λόγω παρεκκλήσια, δυστυχώς δέχθηκε εκ μέρους κάποιων ανευ­θύ­νων και κοινωνικά ανωρίμων ανθρώπων μεγάλη αντίδραση και δεν ολοκλήρωσε την απόφασή του αυτή.

 

  •   Άς αντιληφθούν επί τέλους κάποιοι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι, ότι δεν μπο­ρούμε να αφήσωμε τα ιερά παρεκκλήσιά μας εντελώς απρο­στά­τευτα από τις κακόβουλες και άρρωστες καταβολές όλων εκεί­νων που μπορούν μέσα στις επιλογές τος, είτε συνειδητά είτε α­συν­εί­δητα να φθάσουν σε τέτοιες επικίνδυνες και ασεβείς συμπε­ριφορές.

 

  •   Δεν θα επιτρέψωμε σε οποιονδήποτε θελήση στο μέλλον με τέ­τοιους τρόπους να προσβάλη το θρησκευτικό συναίσθημα του ιε­ρού κλήρου και τους ευσεβούς λαού μας. Ας αναλάβουν όλοι τις ευ­θύνες τους για να μην επαναληφθούν παρόμοια ασεβή για την ορ­θό­δοξη χριστιανική πίστη μας και επικίνδυνα για την ανθρώ­πι­νη ζωή γεγονότα.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου.

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )

Διαβάστε επίσης