Το βραβευμένο λάδι του Κτήματος Καρρά (φωτογραφίες)

 Το βραβευμένο λάδι του Κτήματος Καρρά (φωτογραφίες)

Γράφει ο Στάθης Χαρπαντίδης


Το extra παρθένο ελαιόλαδο του Κτήματος Καρρά παράγεται από ελιές Χαλκιδικής, έχει καλή πυκνότητα και αναδύει τη φρεσκάδα του στη μύτη. Διαθέτει φρουτώδη γεύση (φύλα πράσινης ελιάς, γρασίδι και αγκινάρα), μια ελαφριά πικράδα και σου αφήνει ένα ελαφρύ κάψιμο στον ουρανίσκο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας των φαινολικών συστατικών του.

Σας προτείνουμε να το καταναλώσετε ωμό ως εξαίσιο starter επάνω σε ζεστό ψωμάκι (αντικαθιστά κάλλιστα το βούτυρο) για πρωινό μαζί με ρίγανη και τριμμένο αλάτι. Είναι όμως ιδανικό συνοδευτικό και για τις ρουστίκ σαλάτες σας, θα τις εξυψώσει επιπλέον γευστικά.

Παρά τις αντιξοότητες που προκλήθηκαν από την πανδημία, το λάδι του Κτήματος Καρρά ξεκίνησε ήδη τις εξαγωγές του, οι πρώτες χώρες που του δοκίμασαν είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, η Γαλλία και η Κύπρος. Το λάδι κυκλοφορεί σε μαύρη φιάλη των 500ml και σε αλουμινένιο ασκό του 1,5 λίτρου.

Η premium ποιότητα του έξτρα παρθένου ελαιολάδου κυκλοφορεί σε μικρό μπουκαλάκι (που θυμίζει κολόνια) για τις αγορές του εξωτερικού, έλαβε μέρος πρόσφατα στο «Διεθνή διαγωνισμό λαδιού του Λονδίνου 2021» και απέσπασε το χρυσό βραβείο.

 

Tips

Το αγρόκτημα του Βασίλη Καρρά βρίσκεται στο Κοκκινοχώρι του δήμου Παγγαίου και ο ελαιώνας αριθμεί 3.000 δένδρα. Μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα από τη συγκομιδή ο καρπός μεταφέρεται στο ελαιοτριβείο προκειμένου η οξύτητα του λαδιού να είναι χαμηλή. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2392 071444.

Διαβάστε επίσης