• 7 Μαΐου 2024,

Τον Αύγουστο που μου χρωστάς ….

 Τον Αύγουστο που μου χρωστάς ….

Όλα είναι έτοιμα για τον Αύγουστο τον μήνα των διακοπών και τον καλύτερο μήνα του καλοκαιριού που επίσης θα ζήσουμε φέτος σε ένα πολύ ιδιαίτερο περιβάλλον.

Τον Αύγουστο έχουμε και τα μπάνια του λαού αφού παραδοσιακά όλες οι παραλίες από τις πιο κοντινές μέχρι τις πιο μακρινές είναι γεμάτες κόσμο.

Φέτος βέβαια τα πράγματα θα είναι διαφορετικά αφού ο κορωνοϊός απειλεί να χαλάσει τα σχέδια και του Αυγούστου αφού υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Αυξάνονται τα κρούσματα σε όλες τις Βαλκανικές χώρες , αυξάνονται στην Ελλάδα και αυξάνονται και στην Καβάλα που μέσα σε μία εβδομάδα είχαμε περίπου 12 κρούσματα εκ των οποίων μας ανησυχεί μόνο η περίπτωση του 53χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου που έχει διασωληνωθεί αφού η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα συμπτώματα είναι ήπια.

Το φετινό καλοκαίρι περνάει στα ψιλά , είναι σα να μην το ζήσαμε και κάποιος μας το χρωστάει.

Απο κάποιον θα πρέπει να το ζητήσουμε.

Υπό νορμάλ συνθήκες αυτή την περίοδο θα προγραμματίζαμε που θα περάσουμε μερικές ημέρες ξεκούρσσης και χαλάρωσης και αντί αυτού κάνουμε πρόβα στις μάσκες που είναι πλέον υποχρεωτικές σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Δεν μπαίνεις πουθενά αν δεν φοράς μάσκα.

Οι έλεγχοι μάλιστα θα είναι εντατικοί και τα 150άρια τσουχτερά για όλους τους παραβάτες.

Μόνο στις ταβέρνες δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα για λόγους ευνόητους.

Πως θα φας και θα πιεις αν φοράς μάσκα ;

Εκτός και αν βγάλουν και μάσκες που θα το προβλέπουν και αυτό.

Όλα είναι πιθανά έτσι όπως έχουμε μπλέξει με τον Covid – 19.

 

Πάντως μέχρι σήμερα αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επηρεάζουν και πολύ την εξάπλωση του ιού που διατηρεί τις δυνάμεις του και περιμένει το επόμενο μας λάθος.

Τουλάχιστον όλοι έχουν πεισθεί ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ , μαζί μας και δεν έφυγε διακοπές.

 

Με έναν ωραίο καύσωνα μας αποχαιρετά ο Ιούλιος και μας αφήνει στην αγκαλιά του Αυγούστου που επίσης θα έχει υψηλές θερμοκρασίες γιατί είναι ο Αύγουστος και πάντα κάθε χρόνο το πρώτο 15νθήμερο έχουμε υψηλές θερμοκρασίες.

Καλό καλοκαίρι …

 

Το άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι φέτος το καλοκαίρι είχαμε και πολλούς πνιγμούς κυρίως ηλικιωμένων ανθρώπων που είχανε προβλήματα υγείας και εμφανίστηκαν μέσα στην θάλασσα.

Δεν είναι ότι οι άνθρωποι φάγανε και πήγανε για μπάνιο με γεμάτο στομάχι.

Άλλες ήταν οι αιτίες του κακού.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης