• 19 Μαΐου 2024,

Τον Φεβρουάριο έναρξη εργασιών στην παλιά Ορθοπεδική κλινική

 Τον Φεβρουάριο έναρξη εργασιών στην παλιά Ορθοπεδική κλινική

Προ μηνών έγινε γνωστή η απόφαση ιδιώτη να κάνει δωρεά και μάλιστα σημαντική, αναλαμβάνοντας αυτός όλα τα έξοδα ανακαίνισης της πρώην Ορθοπεδικής κλινικής στο Σανατόριο.

Το γνωστό κτίριο της Ιατρικής Εταιρίας δίπλα σε αυτό του Σανατορίου. Από οικονομικής πλευράς η δωρεά είναι μεγάλη. Πρωτοφανής για τα δεδομένα της εποχής και της Καβάλας. Η γραφειοκρατία καθυστέρησε την έναρξη των εργασιών όπως άλλωστε αναμένονταν.

Η ώρα ωστόσο ήρθε. Έτσι τον προσεχή μήνα, τον Φεβρουάριο, θα αρχίσουν οι εργασίες. Οι οποίες θα διαρκέσουν μπορεί και δύο χρόνια! Λογικό για έναν χώρο πλήρως εγκαταλειμμένο, λεηλατημένο πολλές φορές.

Προέκυψε μάλιστα η ανάγκη και ενίσχυσης της στατικής του επάρκειας. Αυτό μάλλον δεν προβλέπονταν, διαπιστώθηκε στην πορεία κι από την εκπόνηση των σχετικών και απαραίτητων μελετών. Σήμερα έχουν εκπονηθεί όλες οι μελέτες του έργου, υπάρχει και η απαραίτητη οικοδομική άδεια.

Υπάρχει η ετοιμότητα του εργολάβου αλλά δεν υπάρχει ρεύμα και νερό. Για να εξασφαλιστούν γίνονται σχετικές ενέργειες. Το συγκεκριμένο πρόβλημα όλα δείχνουν ότι θα λυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Ιατρική Εταιρία διαπίστωσε ότι για τη μελλοντική χρήση του ακινήτου είναι απαραίτητη και διαδικασία για αλλαγή της χρήσης του. Συμφωνήθηκε να γίνει και το τι θα περιλαμβάνει. Συμφωνήθηκε να προχωρήσει γρήγορα ώστε με την ολοκλήρωση του έργου αυτό το πρόβλημα να έχει λυθεί.

Πάντως για την αλλαγή της χρήσης της πρώην Ορθοπεδικής κλινικής θα παρθεί και απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ιατρικής Εταιρίας. Η συνέλευση θα γίνει μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα. Ενδιαφέρον έχει η παρέμβαση που έγινε στην περιοχή σχετικά πρόσφατα.

Όλος ο χώρος απέκτησε νέα και ισχυρή περίφραξη (φωτογραφία). Είναι απαραίτητη και επειδή αυτός καθαρίστηκε και είναι έτοιμος για το έργο και για την ασφάλεια και φύλαξη υλικών και εργασιών. Η νέα περίφραξη έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Έστω και τώρα λύνει κάποια προβλήματα.


Σημαντική πρόοδος σημειώνεται τελευταία στο έργο του Δικαστικού Μεγάρου.

Τα επικίνδυνα μάρμαρα εξωτερικά απομακρύνονται γρήγορα. Σχεδόν το μισό της επιφάνειας έχει μείνει χωρίς μάρμαρα. Έτσι το έργο δεν αποκλείεται να τελειώσει στην ώρα του. Δηλαδή σε χρονικό διάστημα 4 μηνών από την έναρξη του. Σημειώνουμε ότι το έργο άρχισε το δεύτερο 15νθήμερο του περασμένου Δεκέμβρη.

Διαβάστε επίσης