• 25 Απριλίου 2024,

Τον Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η KavalaExpo 2020

 Τον Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η KavalaExpo 2020

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα δύο φορές το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου αποφάσισε για την πραγματοποίηση το Φθινόπωρο της έκθεσης του «Καβάλα EXPO 2020». Επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του προέδρου Μάρκου Δέμπα η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο και θα έχει διάρκεια τρεις ή τέσσερις ημέρες. Προκειμένου να προσέλθουν οσο το δυνατό περισσότεροι εκθέτες θα γίνει έκπτωση στην τιμή των τετραγωνικών μέτρων για κάθε περίπτερο.

Ο Μάρκος Δέμπας με αφορμή πραγματοποίηση παρόμοιων εκθέσεων σε όλη την Ελλάδα, τόσο το καλοκαίρι όσο και το Φθινόπωρο, είπε στην Πρωινή: «Και εμείς μαθαίνουμε ότι πολλές και διάφορες εκθέσεις στην επαρχία -και όχι μόνο- θα γίνουν κανονικά. Πρόσφατα μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι θα γίνει κανονικά και η έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Η γνωστή ΔΕΘ. Εμείς έχουμε πάρει δύο φορές απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να προσπαθήσουμε να κάνουμε την Καβάλα EXPO. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις.

Θέλουμε ως τοπική οικονομία, ως κοινωνία ως επιχειρηματικότητα να δείξουμε ότι αντέχουμε. Η έκθεση θα γίνει το Σεπτέμβρη. Θα έχει διάρκεια τρεις ή τέσσερις ημέρες. Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που ισχύουν σήμερα στα τετραγωνικά μέτρα του εκθεσιακού κέντρου μπορούν να δημιουργηθούν 70 με 80 περίπτερα».

Σε σχέση με την εξέλιξη του τουριστικού ρεύματος στο Νομό Καβάλας, σε συνέχεια της αρχικής αισιοδοξίας,  ο κ. δέμπας παραδέχτηκε ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται το ίδιο θετικά. Είπε για παράδειγμα ότι οι Βούλγαροι τουρίστες ήρθαν και συνεχίζουν να έρχονται.

Είπε ότι οι Ρουμάνοι θα έρθουν αλλά όπως τόνισε δεν συμβαίνει το ίδιο με επισκέπτες από τη Σερβία και τα Σκόπια. Σύμφωνα με τον Μάρκο Δέμπα είναι καθοριστική η σημερινή ημερομηνία που τα σύνορα ανοίγουν και σε περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Εκτιμά ότι σε 15 ημέρες θα έχουμε μία ακόμη καλύτερη εικόνα της κατάστασης από πλευράς τουριστικής κίνησης σε όλο το νομό.

Διαβάστε επίσης