• 20 Απριλίου 2024,

Ανακλήθηκε η άδεια κεραίας κινητής τηλεφωνίας για το ακίνητο της οδού Αιμιλιανού

 Ανακλήθηκε η άδεια κεραίας κινητής τηλεφωνίας για το ακίνητο της οδού Αιμιλιανού

Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)  κ.  Δημήτρης Βαρουτάς υπέγραψε απόφαση με την οποία ανακαλείται η άδεια κατασκευής σταθμού ξηράς στην εταιρεία Vodafone.

Πρόκειται για την κεραία (κατ΄ άλλους κεραίες)  κινητής τηλεφωνίας που αρχικά έλαβε άδεια να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει στην ταράτσα τριώροφου κτιρίου στην οδό Αιμιλιανού 14, στη συνοικία της Δεξαμενής. Όλα έγιναν το 2019.

Μόλις γνωστοποιήθηκε η αδειοδότηση της κεραίας υπήρξαν διαμαρτυρίες από περιοίκους αλλά και γονείς-κηδεμόνες του όμορου 25ου Δημοτικού Σχολείου.

Υπήρξαν ακόμη και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας! Το καλοκαίρι του 2019 είχε παρέμβει στη διαδικασία η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Είχε γνωστοποιήσει ότι δεν είχε επιληφθεί, δεν είχε εκφράσει άποψη επί του αιτήματος εγκατάστασης και λειτουργίας κεραίας όπως έπρεπε αφού το ακίνητο βρίσκονταν και βρίσκεται πολύ κοντά στο χαρακτηρισμένο μνημείο «Σουηδικό Σπίτι». Με αυτήν την αφορμή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αρχικά σταμάτησε τη διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας της κεραίας και μόλις χθες ανακάλεσε την απόφαση με την οποία χορηγεί άδεια.

Ρόλο παίζει και το γεγονός -όπως όλα δείχνουν- ότι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δεν επέμενε στο αίτημα της. Είτε γιατί έλαβε υπόψη της τις αντιδράσεις των περιοίκων και των κατοίκων γενικότερα, είτε γιατί θεώρησε ότι δεν θα εξασφάλιζε ποτέ άδεια εφόσον υπάρχει σε μικρή απόσταση το Σουηδικό Σπίτι. Λογικά το ζήτημα που ανέκυψε τότε λήγει οριστικά. Εδώ και πολύ καιρό ωστόσο υπήρχε ησυχία στην περιοχή του ακινήτου αφού μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, η εταιρία δεν επανήλθε για να υλοποιήσει την τεχνική της παρέμβαση. Η

απόφαση ανάκλησης της άδειας γίνεται γνωστή τόσο στην ενδιαφερόμενη εταιρία όσο και στην Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Ενημερώνεται επίσης η Αποκεντρωμένη Μακεδονίας Θράκης αλλά και η Πολεοδομία του Δήμου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης