Τοπικές και περιφερειακές δράσεις συνταξιούχων

 Τοπικές και περιφερειακές δράσεις συνταξιούχων

Συνταξιούχοι από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου «Νικόλαος Μάρτης» κι αποφάσισαν Φθινοπωρινές κινητοποιήσεις. Οι τοπικές θα προηγηθούν αυτής που θα έχει περιφερειακό χαρακτήρα και θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, μάλλον την 11η Οκτώβρη. Οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν την 1η Οκτώβρη, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα των ατόμων Γ’ Ηλικίας.

Αποφάσισαν νέες κινητοποιήσεις οι Συνταξιούχοι

Μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων μέσω των σωματείων που κάθε ένας εκπροσωπεί, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα «Ν. Μάρτης», στο Διοικητήριο. Ήταν μια πρώτη φθινοπωρινή συνάντηση συνταξιούχων από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Το ξεκίνημα όπως φαίνεται των προετοιμασιών για τις πρώτες κινητοποιήσεις.

Στη χθεσινή συγκέντρωση στην Καβάλα έλαβαν μέρος δύο Πρόεδροι Ομοσπονδιών. Πρόκειται για το Δήμο Κουμπούρη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και τον Παντελή Τάτση, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Απέναντι στους δύο άντρες ήταν 17 σωματεία από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπως για παράδειγμα από το Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, τη Δράμα, την Ξάνθη, φυσικά και την Καβάλα. Στη σύσκεψη έλαβε μέρος και ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ. Οι συνταξιούχοι προέρχονταν από το ΙΚΑ, τα Πετρέλαια, το Δημόσιο, τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και φυσικά το ΤΕΒΕ.

Την εισαγωγική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος των συνταξιούχων ΤΕΒΕ Καβάλας, Στέλιος Μαούνατζης, ενώ μετά τους Προέδρους των Ομοσπονδιών μίλησε και η Πρόεδρος των Πολιτικών Συνταξιούχων του Νομού Καβάλας, Έλλη Τσολακίδου, που είπε τα εξής:

«Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες,

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ όλες οι Συνταξιουχικές οργανώσεις για να αποφασίσουμε για τις κινητοποιήσεις μας. Τα τελευταία χρόνια κάναμε πολλές και μεγάλες κινητοποιήσεις για την καταιγίδα των περικοπών που έχουμε δεχθεί από όλες τις κυβερνήσεις σε όλα τα δικαιώματα.

Στις Συντάξιμες αποδοχές κύριες και επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα, σε υγεία, φάρμακα, εξετάσεις, κοινωνικά δικαιώματα.

Οι πρακτικές αυτές που εφαρμόζονται δηλαδή να μας κόβονται δισεκατομμύρια που αφορούν συντάξεις και δικαιώματα μας είναι ανεπίτρεπτες.

Οι συνταξιούχοι δεν πλήρωναν σε όλη τους τη ζωή εισφορές για να παίρνουν σήμερα επιδόματα.

Θέλουμε τις κανονικές συντάξεις.

Θέλουμε να έχουμε υγεία, γιατρούς, νοσηλεία, ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα, κοινωνικές παροχές. Πάνω απ΄ όλα θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Γι΄ αυτό όλοι μαζί να ενωθούμε και να διεκδικήσουμε αυτά που μας έχουν άδικα αφαιρεθεί.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε».

 

Διαβάστε επίσης