Τοπική εταιρία ανάδοχος στο νέο έργο στο κεντρικό λιμάνι

 Τοπική εταιρία ανάδοχος στο νέο έργο στο κεντρικό λιμάνι

Η τοπική εταιρία ΜΕ.ΚΟΝ. ΑΕ είναι ο οριστικός ανάδοχος ενός ακόμη έργου στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας.

Έργο απαραίτητο που προετοιμάστηκε αρκετά προηγούμενα χρόνια, δημοπρατήθηκε τον Γενάρη του 2020. Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε τέλος Νοέμβρη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ η εταιρία ΜΕ.ΚΟΝ. ΑΕ που εδρεύει στην Καβάλα αναλαμβάνει την εκτέλεση του.

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 1,2 εκ ευρώ χωρίς ΦΠΑ κι η έκπτωση της αναδόχου είναι σε ποσοστό 37% περίπου.

Ουσιαστικά πρόκειται για έργο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας που διευκολύνει διαδικαστικά και ουσιαστικά η ΠΕ Καβάλας. Αυτή η συνεργασία συνηθίζεται αν και πρόσφατα σε άλλο έργο του ΟΛΚ η ίδια διευκόλυνση γίνεται από το Δήμο Καβάλας.

Επειδή ζούμε στην Ελλάδα όπου τα πάντα αργούν, δεν πρέπει να είναι είδηση το ότι μόλις στο τέλος Νοέμβρη υπήρξε οριστικός ανάδοχος σε μια δημοπρασία που έγινε τον Γενάρη. Αυτοί είναι οι συνηθισμένοι χρόνοι (ουσιαστικά πρόκειται για καθυστέρηση) και δεν αλλάζουν.

Σημειώνουμε ότι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ ήταν ομόφωνη. Το έργο έχει τίτλο «Επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ελλιμενισμένων σκαφών- επιστρώσεις στον προσήνεμο μώλο». Τα περισσότερα έργα είναι λιμενικά και τα υπόλοιπα ηλεκτρομηχανολογικά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονταν στη δημοπράτηση του έργου αυτό θα κατασκευαστεί στην περιοχή του προσήνεμου μόλου, από την επαφή του με τα πρανή της «Παναγίας» έως το ακρομόλιό του ( η οποία αποτελεί και την περιοχή ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων), του Κεντρικού Λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» του Δήμου Καβάλας.

Η μελέτη αφορά: α)διορθωτικές επεμβάσεις στο οδόστρωμα και στις επενδύσεις του κρηπιδώματος του προσήνεμου μόλου, β)εξοπλισμό του κρηπιδώματος με σύγχρονους προσκρουστήρες, γ)βελτίωση του οδικού δικτύου της χερσαίας ζώνης του λιμανιού δ)ηλεκτρομηχανολογική υποστήριξη του προσήνεμου μόλου με δίκτυα φωτισμού, ηλεκτροδότησης, πυρασφάλειας και υδροδότησης των εισερχόμενων πλοίων.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα βελτιστοποιηθεί η διαμόρφωση χερσαίων και λιμενικών εγκαταστάσεων της περιοχής του προσήνεμου μόλου, ενώ η ζώνη αναφοράς θα αναβαθμιστεί αισθητικά και θα συνεχίσει να είναι ασφαλής και δημοφιλής προορισμός τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους της πόλης.

Διαβάστε επίσης