Τοπική εταιρία στην επίγεια καταπολέμηση των κουνουπιών στο Ν. Καβάλας

 Τοπική εταιρία στην επίγεια καταπολέμηση των κουνουπιών στο Ν. Καβάλας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης βρέθηκε χθες το πρωί στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «Ανθή Καραγιάννη».

Εκεί βρίσκονταν δέκα τουλάχιστον αυτοκίνητα και όλοι οι εργαζόμενοι του αναδόχου του έργου της καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Επίγεια καταπολέμηση. Παρουσιάστηκε επίσημα η ανάδοχος εταιρεία και η δουλειά που ανέλαβε και υλοποιεί, με μεγάλη επιτυχία.

Πρόκειται για έργο επίγειου ψεκασμού καταπολέμησης των κουνουπιών μετά από διαγωνισμό που αφορά τα τρία επόμενα χρόνια. Δίπλα στον Αντιπεριφερειάρχη ήταν ο γεωπόνος και επικεφαλής της εταιρίας Ευάγγελος Μπλούκος αλλά και η υγιεινολόγος Δέσποινα Μπλούκου.

Η εταιρεία έχει προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα του προγράμματος και το υλοποιεί όπως ακριβώς προβλέπεται. Είναι έμπειρη, έχει πολύ προσωπικό. Πολλά συνεργεία, κάνει αποτελεσματική αποτελεσματική δουλειά.

Για την εμπειρία της εταιρείας μίλησε με τα καλύτερα λόγια ο Αντιπεριφερειάρχης. Σημείωσε ότι το πρόγραμμα σε αυτήν την τριετία, πρόγραμμα που ξεκινά τώρα, θα είναι μεγαλύτερο σε κάθε τομέα του. Στα χρήματα που διατίθενται, στα συνεργεία που ασχολούνται με την επίγεια καταπολέμηση των κουνουπιών. Ακόμη και στις εκτάσεις- ειδικά τις αγροτικές- στις οποίες θα υλοποιηθεί.

Η κατάσταση βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό και στην Καβάλα και στη Θάσο, είπε ο Αντιπεριφερειάρχης. Ο κ. Ευάγγελος Μπλούκος αναφέρθηκε αναλυτικά σε τέσσερις διαφορετικές δράσεις, τέσσερα διαφορετικά στάδια της δουλειάς που άρχισε και συνεχίζεται. Απασχολεί όπως είπε 20 εργαζόμενους. Εργάτες και επιστήμονες.

Οι οποίοι δουλεύουν κάθε μέρα ενώ η ίδια εταιρεία έχει  κατάλληλο και σύγχρονο εξοπλισμό. Η Δέσποινα Μπλούκου σημείωσε ότι μεταξύ όλων των άλλων γίνεται και μοριακή ανίχνευση του ιού του δυτικού Νείλου.

Διαβάστε επίσης