• 29 Απριλίου 2024,

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα …

 Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα …

Η μεγάλη μάχη του φετινού χειμώνα θα ξεκινήσει από εβδομάδα που αλλάζει και ο μήνας.

Ο Νοέμβριος θα είναι ο μήνας που θα αρχίσουν σιγά – σιγά να σφίγγουν οι κ@λοι !

Και η θερμοκρασία θα πέσει και τα καλοριφέρ θα πάρουν μπρος και τα χοντρά τα μπουφάν θα αντικαταστήσουν τα αμάνικα.

Σύμφωνα με τα μερομήνια Ιανουάριο και Φεβρουάριος θα είναι δύο δύσκολοι μήνες με έντονα καιρικά φαινόμενα , χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες.

 

«Η πανδημία θα λάβει τέλος όταν ο κόσμος θα επιλέξει να την τερματίσει, είναι στα χέρια μας, έχουμε όλα τα εργαλεία που χρειαζόμαστε», επέμεινε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια διάσκεψης στο Βερολίνο.

Αλλά στηλίτευσε πως μέχρι στιγμής «ο κόσμος δεν έχει χρησιμοποιήσει τα εργαλεία αυτά σωστά», υπογραμμίζοντας πως με «σχεδόν 50.000 θανάτους την εβδομάδα» εξαιτίας της COVID-19 παγκοσμίως, «η πανδημία απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει.

Τόσο απλά …

 

Χωρίς ΑΟΚ ο φετινός ποδοσφαιρικός χάρτης της χώρας.

Παρά τις προσπάθειες (κυρίως μέσω της δικαστικής οδού) η ομάδα μας δεν κατάφερε να δικαιωθεί και έτσι η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά δεν θα έχει ΑΟΚ.

Μαύρη σελίδα για την μεγαλύτερη ομάδα του Νομού που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

 

Χωρίς τις καθιερωμένες παρελάσεις και ο φετινός εορτασμός της εθνικής μας επετείου.

Τα υψηλά ποσοστά κρουσμάτων στον προθάλαμο του χειμώνα αναγκάσανε την κυβέρνηση να κάνει πίσω και να ακυρώσει τις μαθητικές παρελάσεις μέσω Περιφερειών.

Την απόφαση για την ματαίωση των παρελάσεων σε κάποιες περιοχές δεν έλαβε η κυβέρνηση αλλά οι Περιφέρειες στις οποίες ανήκουν αυτές οι περιοχές.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αρμόδια επιτροπή πιστεύουν ότι αν γινόταν οι μαθητικές παρελάσεις θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη κρουσμάτων η οποία θα μας έβαζε στον χειμώνα με τις χειρότερες προβλέψεις.

Με πάνω από 4.000 κρούσματα ημερησίως τέλη Οκτωβρίου εδώ που τα λέμε δεν μπορείς να είσαι και πολύ αισιόδοξος.

Όλα αυτά βέβαια πρέπει να επαναλάβουμε ότι θα τα είχαμε αποφύγει αν είχανε εμβολιαστεί περισσότεροι συμπολίτες μας αλλά επειδή με «αν» και με «θα» δεν γράφεται ιστορία πάμε παρακάτω.

 

Επειδή τελευταία πολύς λόγος γίνεται για την αποχώρηση της Μέρκελ από την Καγκελαρία της Γερμανίας θεωρώ ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε και με όσους κρυβόταν πίσω από την Άνγκελα Μέρκελ όπως για παράδειγμα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που ως Υπουργός των Οικονομικών έβγαλε όλη του την διαστροφή και μανία πάνω στον Ελληνικό λαό χωρίς να μετανιώσει ούτε μια στιγμή.

Είμαι σίγουρος ότι αν γυρνούσαμε τον χρόνο πίσω και ζούσαμε ξανά την ίδια κρίση ακριβώς τα ίδια και ίσως περισσότερα θα ζητούσε από τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλό κουράγιο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης