Τουρισμός και άλλα στην επίσκεψη Φούχτελ σε Καβάλα- Φιλίππους

 Τουρισμός και άλλα στην επίσκεψη Φούχτελ σε Καβάλα- Φιλίππους

Στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία ήταν χθες το πρωί και το μεσημέρι στην Καβάλα ο Υπουργός της Γερμανικής κυβέρνησης κ. Φούχτελ. Η νέα του επίσκεψη ξεκίνησε από τη Δράμα, περιελάμβανε το βαπτιστήριο της Λυδίας και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων όπως και επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Ο Γερμανός Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας συνηθίζει αυτές τις επισκέψεις (ειδικά το Καλοκαίρι), δεν είναι σαφές ποιος είναι ο στόχος του αλλά συχνά πυκνά υπόσχεται βοήθεια κυρίως στα τουριστικά. Χθες αναφέρθηκε στα έργα εξοικονόμισης ενέργειας που γίνονται στη Θάσο όπου σε όλο το νησί ο φωτισμός θα γίνεται με λάμπες τύπου Led, προφανώς Γερμανικής εταιρίας και προέλευσης. Είχε μαζί του επιστήμονα ειδικό στην αντιμετώπιση διαρροών δικτύων ύδρευσης. Κάλεσε την κ. Τσανάκα να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Δεν ξέχασε να στηρίξει τον θρησκευτικό και ιστορικό τουρισμό που επανέλαβε ότι μπορούν να εξασφαλίσουν τόσο το βαπτιστήριο της Λυδίας όσο και ο παρακείμενος αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων. Δεν ξέχασε τη μελέτη που εκπόνησαν όσο φιλοξενήθηκαν στην Καβάλα μεταπτυχιακοί φοιτητές πανεπιστημίου του Μονάχου, η οποία αφορά το ίδιο θέμα.

Ο κ. Φούχτελ από χθες το απόγευμα βρίσκεται στη Θάσο και σήμερα θα λάβει μέρος σε σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού. Από τη Θάσο αναχωρεί σήμερα το απόγευμα.

Τον κ. Φούχτελ στην επίσκεψη του στην πόλη μας συνόδευε ο Δήμαρχος της Δράμας, η κ. Τσανάκα του είπε ότι ετοιμάζεται πρόταση των δήμων Καβάλας και Νυρεμβέργης που μαζί με δύο ΜΚΟ θα διεκδικήσουν την ένταξη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης