Τουριστικές εκθέσεις και άλλες δράσεις

 Τουριστικές εκθέσεις και άλλες δράσεις

Ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης υποδέχθηκε στο γραφείο του τη δήμαρχο Παρανεστίου Δράμας Αλίκη Σωτηριάδου. Είναι γνωστό ότι η περιφέρεια ΑΜΘ στηρίζει οικονομικά τους 11ους Αγώνες Βουνού στο παρθένο δάσος του Παρανεστίου, που θα πραγματοποιηθούν 13 – 15 Οκτωβρίου. Το ποσό επιχορήγησης ανέρχεται στις οκτώ χιλιάδες ευρώ.

Χθες δόθηκαν στους δημοσιογράφους περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση που περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες δρόμου, 162 – 110 – 46 – 10 χιλιομέτρων έκαστος. Οι διοργανωτές είναι απολύτως έτοιμοι. Ο πρώτος και δυσκολότερος αγώνας θα αρχίσει στις 8:00 το πρωί της Παρασκευής και οι υπόλοιποι θα έχουν αφετηρία το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Με την ευκαιρία η δήμαρχος Παρανεστίου προσκάλεσε και τους Καβαλιώτες στη διοργάνωση για την οποία συνεργάζονται το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ο ΕΟΤ, το Υπουργείο Τουρισμού αλλά και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Από την πλευρά του ο Κώστας Αντωνιάδης στήριξε τη διοργάνωση, θυμίζοντας ωστόσο την δουλειά που κάνει η περιφέρεια στον τομέα τουριστικής προβολής. Το Νοέμβριο η περιφέρεια ΑΜΘ θα δώσει στο παρών στις διεθνείς εκθέσεις του Λονδίνου και του Βουκουρεστίου, ενώ αρχές Δεκεμβρίου θα μετέχει στην έκθεσης της Βαρσοβίας. Η έκθεση του Βουκουρεστίου είναι η δεύτερη της Ρουμανίας, αφού η πλέον γνωστή διεξάγεται το Φεβρουάριο.

Η ΑΜΘ έχει τουριστικές σχέσεις με την Πολωνία από τη δεκαετία του ’80, η αγορά της Πολωνίας χαρακτηρίζεται από τον κ. Αντωνιάδη ως αναπτυσσόμενη και δυναμική, ενώ ήδη έχει γίνει τουριστική προβολή σε εκθέσεις οι οποίες έχουν προηγηθεί στο Παρίσι και στο Ντίσελντορφ. Η περιφέρεια προετοιμάζεται και για την έκθεση PHILOXENIA που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη, όπου θα μετέχει με δικό της περίπτερο. Στη συγκεκριμένη έκθεση, όπως κάθε χρόνο, θα προβληθούν όχι μόνο η Θάσος και η Σαμοθράκη, εξήγησε ο Κώστας Αντωνιάδης, αλλά και ο ορεινός τουρισμός με προτεραιότητα το Φαλακρό, ο εναλλακτικός τουρισμός στον ποταμό Νέστο, καθώς και τα εθνικά πάρκα που υπάρχουν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Διαβάστε επίσης