Τουρισμός στη Θάσο και δραστηριότητα της Θασιακής Ένωσης

 Τουρισμός στη Θάσο και δραστηριότητα της Θασιακής Ένωσης

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας προετοιμάζει πολυήμερη εκδρομή στα νησιά του Αιγαίου. Η εκδρομή θα αφορά τα μέλη και τους φίλους της, θα γίνει τον Αύγουστο.

Ο πρόεδρος Νίκος Τσιλογιώργης  μίλησε στην εφημερίδα μας για τις δραστηριότητες της Θ.Ε.Κ, για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών. Κυρίως σχολίασε την τουριστική κίνηση στη Θάσο το καλοκαίρι που διανύουμε.

Μεταξύ άλλων είπε: «Η τουριστική κίνηση στη Θάσο φέτος πάει καλά, χωρίς αυξομειώσεις. Θα έλεγα ότι  ότι σύμφωνα με αυτά που βλέπω και ακούω είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Βέβαια τον αναλυτικό και σωστό απολογισμό θα κάνουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στο τέλος της σεζόν. Περίπου στα μέσα Οκτωβρίου. Θέλω να πω ότι οι διακοπές στη Θάσο παραμένουν φθηνές, με τιμές προσιτές σε όλους στόχος μας.

Πρέπει να αυξήσουμε τους Δυτικοευρωπαίους αφού η Θάσος και αυτό το Καλοκαίρι δέχεται πολλούς Βαλκάνιους. Ειδικότερα Βούλγαρους, Ρουμάνους και Σέρβους. Οι Τούρκοι συνεχίζουν να έχουν περιοριστεί,  να είναι λιγότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα Καλοκαίρια. Οι εκλογές που έγιναν πρόσφατα έγιναν αφορμή να αλλάξει η διοίκηση του Δήμου Θάσου.

Προηγήθηκε μία κατά τη γνώμη μου πετυχημένη οκταετία του Κώστα Χατζηεμμανουήλ. Εμείς είναι αυτονόητο ότι θα συνεργαστούμε και με τον νέο δήμαρχο Λευτέρη Κυριακίδη.  Σε πολλές περιπτώσεις τα πρόσωπα δεν αλλάζουν. Τόσο στο δημοτικό όσο και στα τοπικά συμβούλια είναι άνθρωποι με τους οποίους έτσι κι αλλιώς συνεργαζόμαστε. Από πλευράς κοινοβουλευτικών εκπροσώπων σας θυμίζω ότι από τη Θάσο κατάγεται ο Βασίλης Βασιλικός. Θα μιλήσουμε μαζί του για να βοηθήσει τον τόπο του.

Τέλος η Θασιακή Ένωση Καβάλας συνεχίζει και προετοιμάζει το 8ο συμπόσιο Θασιακών μελετών που θα γίνει στη Θάσο 12 με 14 Οκτωβρίου».

 

 

 

Διαβάστε επίσης