Tramonto: Ο Στάθης Χαρπαντίδης γράφει για μια καινούρια άφιξη στο γευστικό χάρτη της Τούζλας

 Tramonto: Ο Στάθης Χαρπαντίδης γράφει για μια καινούρια άφιξη στο γευστικό χάρτη της Τούζλας

To “Tramonto” είναι η καινούργια άφιξη στον γευστικό χάρτη της Τούζλας , μια ταβέρνα με φιλική ατμόσφαιρα, άμεση εξυπηρέτηση και ειδυλλιακή θέση στη παραλία του Οφρυνίου.

Την κουζίνα ανέλαβε ένας άνθρωπος που έχει γράψει αμέτρητες εργατοώρες στην εστίαση, ο Λάκης Σταματάκης που έμαθε πριν από αρκετά χρόνια τους Καβαλιώτες να τρώνε το μυλοκόπι (γούνα) ένα ψάρι με μεγάλη διατροφική αξία που συγγενεύει με το λαυράκι και τον σολομό.

Τον περασμένο χρόνο ήταν υπεύθυνος της κουζίνας στο εστιατόριο “ELEA” της Φιλιππούπολης , εκεί κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να κάνει γνωστή την ελληνική θαλασσινή κουζίνα στους Βουλγάρους γείτονες μας .

Στο “Tramonto” κυρίαρχη είναι η ελληνική κουζίνα , το μενού καλύπτει όλες τις γεύσεις από θαλασσινά μέχρι κρεατικά και οι μερίδες είναι καλοφτιαγμένες και γενναιόδωρες. Μπριζόλες , παϊδάκια, ζουμερά μπιφτέκια, σνίτσελ και τηγανιές αποτελούν σταθερές επιλογές για ένα σωστό κρεατοφαγικό τσιμπούσι.

Το κρεατάκι όμως θέλει απαραίτητα και τo συνοδευτικό του , όλα λοιπόν εδώ στο “Tramonto” είναι χειροποίητα και από φρέσκες πρώτες ύλες, ντοματοκεφτέδες, τυροκροκέτες , τυρί ψητό , τζατζίκι χωριάτικο με την σωστή δοσολογία σκόρδου, επικές πράσινες σαλάτες και πατατούλες κομμένες στο χέρι.

Και ερχόμαστε στο δυνατό χαρτί του Λάκη Σταματάκη τη θαλασσινή κουζίνα που στηρίζεται στην απόλυτη φρεσκάδα, με τα μικρόψαρα, τα μαλάκια και τις γαρίδες σε πρώτο πλάνο. Ανάλογα με την εποχή θα βρείτε κουτσομουράκια, μπαρμπουνάκια, μπακαλιαράκια, σαρδέλες , γαύρους , κολιούς και σκουμπριά.

Για τους λάτρεις των καθαρών ψαριών ο Λάκης θα φροντίσει να φέρει την αλμύρα της θάλασσας στο πιάτο σας ψήνοντας μαστορικά στη θράκα , συναγρίδα , τσιπούρα, λαβράκι και φαγκρί.

Tips: Oι παραλίες του Οφρυνίου, Κάριανης και Ακροποτάμου είναι μοναδικής ομορφιάς και κάθε καλοκαίρι κατακλύζονται από παραθεριστές και επισκέπτες. Το “Tramonto” βρίσκεται στη παραλία του Οφρυνίου η οποία απέχει 58 χλμ από τη Καβάλα.


πηγή: Stathis Harpas blog

Διαβάστε επίσης