Τριήμερο Αγίου Πνεύματος χωρίς εκδρομές γραφείων τουρισμού

 Τριήμερο Αγίου Πνεύματος χωρίς εκδρομές γραφείων τουρισμού

Εδώ και έναν περίπου μήνα η οικονομία και η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα προσπαθούν να επανέλθουν. Τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού χαλαρώνουν συνεχώς, η κανονικότητα επιστρέφει.

Αλλού γρήγορα κι αλλού αργά.

Κάπου πολύ αργά. Αυτήν την εβδομάδα με αφορμή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η προσοχή μας στρέφεται και σε μια άλλη παραδοσιακή δραστηριότητα και σταθερή ελληνική παράδοση. Τις οδικές εκδρομές που οργανώνουν τα αρκετά και καλά Γραφεία Τουρισμού της πόλης και του Νομού.

Υπό άλλες συνθήκες και λόγω του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος τα πούλμαν θα ήταν γεμάτα. Αύριο ή μεθαύριο θα αναχωρούσαν. Συνήθως νωρίς το πρωί από το Δημοτικό Κήπο.

Αυτό δεν θα συμβεί στο προσεχές εορταστικό τριήμερο. Άνθρωποι του κλάδου σημειώνουν ότι η κανονικότητα στα Γραφεία Τουρισμού δεν επανήλθε. Ίσως αυτό, λένε, να συμβεί αργότερα.

Ο κ. Αλέκος Ξανθόπουλος του γραφείου τουρισμού «Γαιόραμα» είπε στην Πρωινή:

«Η κίνηση ήταν και παραμένει υποτονική. Ελάχιστες εκδρομές θα γίνουν για το προσεχές τριήμερο. Περιμένουμε. Ίσως αυτά που ζούμε αλλάξουν το προσεχές διάστημα. Σε 1 με 1,5 μήνα. Ο κόσμος είναι κουμπωμένος. Θέλει να κάνει εκδρομή αλλά φοβάται.

Τα γραφεία τουρισμού βγάλαμε προγράμματα, προορισμούς, εκδρομές. Το ενδιαφέρον είναι πολύ περιορισμένο. Ίσως αυτό αλλάξει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβρη».

Ο κ. Παναγιώτης Κουτσόγλου του γραφείου «Kavala Tours» συμφωνεί σε γενικές γραμμές με το συνάδελφο του.

«Αυτό που έρχεται για τα τουριστικά γραφεία μόνο τριήμερο Αγίου Πνεύματος δεν είναι» θα πει με νόημα.

Στις βιτρίνες των καταστημάτων των Γραφείων Τουρισμού επανήλθαν οι γνωστές ανακοινώσεις για ένα πλήθος οδικών εκδρομών. Καλοκαιρινών. Εσωτερικού και εξωτερικού. Οι τιμές θα χαρακτηρίζονταν ως οι συνηθισμένες. Οι συμμετοχές δεν είναι φυσιολογικές.

Είναι πολύ λίγες. Κάπως έτσι τα λεωφορεία, όσα γεμίζουν, γεμίζουν με επιβάτες απ’ όλη την Ελλάδα! Εκδρομές κοντινών σχετικά προορισμών αφορούν ανθρώπους από διάφορες πόλεις. Γειτονικές και μη.

Η Καβάλα βρίσκεται στην ίδια κατηγορία. Κι ενώ η κίνηση στους εθνικούς δρόμους αυξάνεται, τα περισσότερα λεωφορεία (τουριστικά λεωφορεία) παραμένουν παρκαρισμένα σε διάφορα πάρκινκ. Γιατί απλώς δεν ήρθε ακόμη η ώρα τους. Ευτυχώς το κράτος τους συγκεκριμένους επαγγελματίες και εργαζόμενους θα τους στηρίξει με τον γνωστό τρόπο (επιδόματα κτλ) και τον μήνα που διανύουμε. (φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης