• 19 Απριλίου 2024,

Τριήμερο ήταν και πέρασε ! (Mε σύμμαχο τον καλό καιρό) – Θυελλώδεις άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και σήμερα

 Τριήμερο ήταν και πέρασε ! (Mε σύμμαχο τον καλό καιρό) – Θυελλώδεις άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και σήμερα

Τριήμερο ήταν και πέρασε με σύμμαχο τον καλό καιρό άσχετα αν σύμφωνα με την ΕΜΥ μέχρι και σήμερα Τετάρτη η περιφέρεια μας θα επηρεαστεί απο ένα ακόμα χαμηλό βαρομετρικό ή σύστημα όπως συνηθίζουν να τα χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες του καιρού το οποίο και θα φέρει θυελλώδεις βόρειους ανέμους αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας λόγω των γνωστών πλέον σε όλους ψυχρών αέριων μαζών που θα κάνουν άλλη μία εισβολή , αυτή την φορά σε μία εποχή όμως που είναι πιο κοντά στο καλοκαίρι πάρα στο χειμώνα.

Οτι και να μας κάνει θα περάσει γρήγορα και προς τα τέλη της εβδομάδας θα μπούμε και πάλι σε ρυθμούς ανοιξιάτικους.

Το τριήμερο που πέρασε ήταν ευχάριστο , ξεκούραστο και διασκεδαστικό γιατί κυρίως είχε πολύ καλό καιρό και επέτρεψε τον κόσμο να περάσει αρκετές ώρες εκτός σπιτιού.

Αρκετοί Καβαλιώτες επέλεξαν την Κυριακή να μετακινηθούν στην Ξάνθη για την μεγάλη παρέλαση αλλά την Καθαρά Δευτέρα την περάσανε στην Καβάλα όπου και υπήρχανε πολλές επιλογές.

Αρκετοί Καβαλιώτες επέλεξαν για άλλη μια χρονιά την Καλαμίτσα και αυτοί που είχανε μεγαλύτερη όρεξη για βόλτα την αλάνα της Ηρακελίτσας.

Και στις δύο περιπτώσεις οι χαρταετοί ανεβήκανε ψηλά και στολίσανε τον ουρανό μετά τις 3 το μεσημέρι όταν άρχισαν να ενισχύονται οι άνεμοι και να κάνουν αυτή την διαδικασία άκρως διασκεδαστική αφού μέχρι εκείνη την ώρα τρέχανε  πάνω – κάτω οι μπαμπάδες αλλά χαϊρι δεν γινόταν αφού όλες οι προσπάθειες να απογειωθούν οι χαρτετοί καταλήγανε σε αποτυχία.

Αρκετοί μάλιστα όταν διαπίστωσαν οτι δεν υπήρχε περίπτωση να σηκώσουν τον χαρταετό τους διακόψανε κάθε προσπάθεια πήγανε για φαγητό και συνεχίσανε την προσπάθεια το απόγευμα.

 

Το επόμενο τριήμερο είναι αυτό της 25ης του Μάρτη που πέφτει πάλι Δευτέρα και καταλαβαίνετε οτι θα μας προκύψει ένα ακόμα πολύ καλό τριήμερο το οποίο αυτή την φορά θα το περάσουμε όχι με λαγάνα αλλά με μπακαλιάρο και σκορδαλιά.

Και επειδή υπάρχει η σκορδαλιά με την πατάτα και  η σκορδαλιά με το καρύδι εμείς είμαστε υπέρ της σκορδαλιάς με το καρύδι ξεκάθαρα.

Η άλλη με την πατάτα είναι πιο λάϊτ και ίσως προσφέρεται και για καθημερινή χρήση που το λέμε.

Πάντως είναι γεγονός οτι εκείνο το τριήμερο θα φύγει πολύ μπακαλιάρος.

Το άλλο που πρέπει να έχετε υπόψη σας όσο αφορά τον μπακαλιάρο με το κουρκούτι  είναι οτι δεν βάζουμε ποτέ λεμόνι από πάνω αν δεν το ανοίξουμε πρώτα για να μην γίνει νανιά το κουρκούτι και χάσουμε την αίσθηση της τραγανότητας.

 

Κατά τα άλλα όλα καλά με ένα μικρό βαθμό δυσκολίας, λόγω της επιστροφής στην καθημερινότητα, μετά απο ένα τριήμερο ξεκούρασης όπως αυτό που μόλις πέρασε.

Καλομαθαίνεις εύκολα στην καλοπέραση και στα γούστα και η ώρα της επιστροφής στην καθημερινότητα έχει τα δικά της.

Το αεροπλάνο της aithiopians airlines  που έπεσε ήταν ένα boeing 737 MAX 8 και η κατασκευάστρια εταιρία βρίσκεται σε δίνη αφού υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις οτι ίσως να έχει πρόβλημα το συγκεκριμένο μοντέλο και για τον λόγο αυτό πάρα πολλές εταιρίες που έχουν τα συγκεκριμένα αεροπλάνα στους στόλους τους να τα έχουν καθηλωμένα στο έδαφος μέχρι νεωτέρας διαταγής.

Το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει ποιοί ήταν οι λόγοι της πτώσης του αεροσκάφους και αν η αιτία ήταν κατασκευαστική.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύποπτοι και ύπουλοι.

Όλα θα πάνε καλά είμαστε σίγουροι και επιμένουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο.

Η πορεία τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολα αλλά αυτή είναι.

Να προχωράμε να παίρνουμε μέτρα μέσα στο γήπεδό , όπως συνηθίζουν να λένε οι προπονητές στους παίκτες τους όταν παίρνουν την μπάλα και την κατεβάζουν μέσα στο γήπεδο, και να πηγαίνουμε παρακάτω.

Μόνο έτσι θα γίνει δουλειά.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Θα τα πούμε και πάλι αύριο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης