Τρίτη προσπάθεια απομάκρυνσης του «Ταξιάρχη» από το λιμάνι των Ελευθερών

 Τρίτη προσπάθεια απομάκρυνσης του «Ταξιάρχη» από το λιμάνι των Ελευθερών

Πριν από λίγους μήνες ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, κατάφερε να βρει ιδιώτη με τον οποίο συνεργάστηκε για την απομάκρυνση τριών ναυαγίων. Πιο γνωστό απ΄ όλα τα ναυάγιο στην Ακτή της Ραψάνης, ένας πλωτός γερανός, ο οποίος ευτυχώς απομακρύνθηκε, αφού έμεινε στην ακτή αρκετούς μήνες.

Μια νέα προσπάθεια άρχισε και συνεχίζει ο Οργανισμός Λιμένα, αυτή τη φορά για εγκαταλειμμένο σκάφος στο λιμάνι των Ελευθερών. Πρόκειται για τον «Ταξιάρχη», του οποίου η ιστορία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, που το αλιευτικό σκάφος ακινητοποιήθηκε, ενώ τους τελευταίους 12 μήνες εξαιτίας κακοκαιρίας, έχει προσαράξει σε μικρή απόσταση από την ακτή.

Ο Οργανισμός αναζητά ιδιώτη. Η διαδικασία γίνεται 3η φορά, με ευνοϊκότερους των δύο προηγούμενων όρους, προκειμένου ο «Ταξιάρχης» να απομακρυνθεί από το σημείο στο οποίο βρίσκεται κι εμποδίζει γενικότερα τη λειτουργία του λιμανιού.

Κατά τα άλλα είναι και μία άσχημη εικόνα, σ΄ ένα λιμάνι που αναπτύσσεται τουριστικά.

Σύντομα θα βγει στον αέρα ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός, για την εκποίηση κι απομάκρυνση από το λιμένα Ελευθερών του «Ταξιάρχη», με τιμή εκκίνησης το ποσό των 13.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης