• 19 Μαΐου 2024,

Τροχαία – Δημοτική Αστυνομία κατά των παράνομων σταθμεύσεων δικύκλων

 Τροχαία – Δημοτική Αστυνομία κατά των παράνομων σταθμεύσεων δικύκλων

Η συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες το πρωί στο γραφείο του ο νέος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης (μαζί του ήταν και ο Αστυνομικός Διευθυντής) ήταν η πρώτη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του. Είχε ως θέμα της τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην πόλη.

Η δημοτική αστυνομία και η τροχαία, όπως ανακοινώθηκε χθες, ξεκινούν ταυτόχρονα μία μεγάλη εξόρμηση για να αντιμετωπιστούν οι παράνομες σταθμεύσεις των δικύκλων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο θα αντιμετωπιστεί και ένα ακόμη πρόβλημα, αυτό της κίνησης των δικύκλων μέσα στους πεζόδρομους. Δίδεται προθεσμία ενημέρωσης μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια πρόκειται να επιβληθούν πρόστιμα σε αυτούς που παρκάρουν τα δίκυκλα τους επί των πεζοδρομίων, σε αυτούς που παρκάρουν τα δίκυκλα τους και αυτά ενοχλούν την κίνηση των πεζών. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος της κινητοποίησης.

Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα των πεζών να κινούνται ελεύθερα εκεί που πρέπει. Με την ευκαιρία της συνέντευξης τύπου τέθηκαν διάφορα κυκλοφοριακά θέματα υπόψη του νέου Δημάρχου. Ο οποίος μίλησε για πρωτοβουλία του Δήμου ώστε να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ. Δεν Αναφέρθηκε σε ποιο οικόπεδο. Ο Θόδωρος Μουριάδης μίλησε επίσης για καλύτερη αστική συγκοινωνία, την οποία θα επιδιώξει σε συνεργασία και με την τροχαία αλλά και με τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τον κύριο Μουριάδη ο Δήμος Καβάλας εξετάζει την κατασκευή και τοποθέτηση μιας υπερυψωμένης διάβασης στο κεντρικό δρόμο του Παληού όπου στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν αρκετά τροχαία ατυχήματα. Επίσης ο Δήμος Καβάλας προετοιμάζει (ξαναβάφει) τις διαβάσεις μπροστά από τα σχολεία. Αυτό γίνεται με την ευκαιρία έναρξης των μαθημάτων.

Ο Θόδωρος Μουριάδης είπε στους δημοσιογράφους ότι τα μηχανάκια θεωρούν πολλές φορές ότι τους ανήκουν τα πάντα. Μίλησε για μία κακή νοοτροπία και κακή συνήθεια ορισμένων από τους οδηγούς των δικύκλων, το να παραβιάζουν τα δικαιώματα των άλλων. Και δη των πεζών. Σύμφωνα με το Δήμαρχο θα υπάρξει ενημέρωση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης δικύκλων.

Ο αστυνομικός διευθυντής κ Καραμανλής είπε ότι στις περιπτώσεις των δικύκλων θα εφαρμόζεται ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας,  για να εξασφαλίζεται η ελεύθερη κίνηση των πολιτών. Ο Δήμαρχος είπε ότι το ίδιο εκτός από την τροχαία θα κάνει και η δημοτική αστυνομία. Για την οποία επανέλαβε ότι θα βγει περισσότερο δυναμικά στους δρόμους.

Διαβάστε επίσης