Τροποποιήθηκε η Μ.Π.Ε. του λιμανιού «Φίλιππος Β’»

 Τροποποιήθηκε η Μ.Π.Ε. του λιμανιού «Φίλιππος Β’»

Στο τέλος του Σεπτέμβρη συνεδρίασε στο γραφείο του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας το διοικητικό του συμβούλιο. Από τις αποφάσεις που πάρθηκαν ξεχωρίζει η έγκριση για την τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο λιμάνι «Φίλιππος Β’». Ειδικότερα, τροποποιήθηκε η προηγούμενη Μ.Π.Ε. που ίσχυε από το 2007.

Η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του εμπορικού λιμένα Καβάλας «Φίλιππος Β’» συντάχθηκε από τον ανάδοχο «Γεωαπόδοση ΑΕ – Γεωπληροφορική – Σπυρίδων Γουλούμης». Υπολογίζει ότι στο μεταξύ διαφοροποιήθηκε στο λιμάνι «Φίλιππος Β’», ενώ συμπεριλαμβάνει και τα έργα που εκτελούνται με προοπτική άμεσης ολοκλήρωσης.

Όλοι κατανοούν ότι η ανανέωση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει τη σημασία της τώρα που το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί και την ιδιωτικοποίηση του εμπορικού λιμανιού. Είναι μια διαδικασία που πολλές φορές η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ έχουν τοποθετήσει χρονικά να αρχίζει το φθινόπωρο του 2018 και να ολοκληρώνεται έως το καλοκαίρι του 2019.

Ο ΟΛΚ ΑΕ υλοποιεί με επιτυχία διαγωνισμό για την καθαριότητα των λιμένων που βρίσκονται στην αρμοδιότητά του και της περιοχής έξω από την ιχθυόσκαλα. Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 58.000 ευρώ. Ήδη έχουν κατατεθεί δύο προσφορές από ιδιώτες ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Στη συνεδρίαση της διοικήσεως του ΟΛΚ αποφασίστηκε να κατατεθεί αγωγή σε βάρος τοπικής εταιρείας. Πρόκειται για μία εκκρεμότητα προηγούμενων ετών, όπου η τοπική εταιρεία αποχώρησε από ακίνητο του ΟΛΚ χωρίς όμως να το επαναφέρει στην πρότερη του κατάσταση. Ο ΟΛΚ προσέφυγε σε δικαστήριο, εξασφάλισε υπέρ του μια πρώτη δικαστική απόφαση και τώρα επειδή δεν εισπράττει τα χρήματα που επιθυμεί θα καταθέσει τη συγκεκριμένη αγωγή.

 

Διαβάστε επίσης