• 26 Απριλίου 2024,

Τυχαία τα περιστατικά των βλαβών που προκάλεσαν τις διακοπές ρεύματος, ισχυρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ

 Τυχαία τα περιστατικά των βλαβών που προκάλεσαν τις διακοπές ρεύματος, ισχυρίζεται ο ΔΕΔΔΗΕ

Ομαλή είναι από σήμερα το πρωί η κατάσταση στην ηλεκτροδότηση της Καβάλας. Η πρωινή διακοπή ρεύματος στα Ποταμούδια αφορούσε απαραίτητες εργασίες για την οριστική επίλυση προβλήματος που χθες το μεσημέρι προκάλεσε διακοπή ρεύματος στην ίδια περιοχή. Η συγκεκριμένη βλάβη είχε σχέση με λειτουργία υπόγειου υποσταθμού. Μικρής έκτασης διακοπή ρεύματος έγινε το πρωί στο Περιγιάλι, αφορούσε εκτέλεση απαραίτητων εργασιών.

Χθες η βασική βλάβη υπήρξε στον υποσταθμό του Περιγιαλίου (φωτογραφία) κι έβγαλε εκτός λειτουργίας αρχικά την παραλιακή ζώνη όλης της Καβάλας. Σε συνέχεια της ίδιας βλάβης υπήρξε διακοπή και σε Παληό – Ν. Ηρακλείτσα- Ν. Πέραμο. Στο Παληό υπήρξε κι άλλο περιστατικό χθες το απόγευμα,  βλάβης με κλαδί που έπεσε πάνω σε καλώδιο. Η διακοπή ρεύματος την Τρίτη το απόγευμα και το βράδυ αποδίδεται σε ζημιά που έκανε στο δίκτυο το έργο των οπτικών ινών (οδός Ομονοίας).

Οι πιο πάνω πληροφορίες προερχόμενες από τον ΔΕΔΔΗΕ, αναφέρουν ότι οι καταναλώσεις του Νομού αυτό το διάστημα δεν είναι αυξημένες. Εκτιμάται μάλιστα να είναι ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Γενικά ο ΔΕΔΔΗΕ αποδίδει τα πρόσφατα προβλήματα σε τυχαία περιστατικά συνηθισμένων βλαβών. Στα οποία ίσως έπαιξε ρόλο η ζέστη των ημερών. Ταυτόχρονα υπάρχει ετοιμότητα για τυχόν νέες βλάβες αλλά και αισιοδοξία ότι αυτές δεν θα υπάρξουν.

 

Διαβάστε επίσης