• 26 Απριλίου 2024,

Τυχερή που δεν κάηκε η Εθνική τράπεζα στην κεντρική πλατεία – Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στο εσωτερικό της

 Τυχερή που δεν κάηκε η Εθνική τράπεζα στην κεντρική πλατεία – Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στο εσωτερικό της

Οργανωμένη επίθεση από ομάδα 30 κουκουλοφόρων δέχθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης το κατάστημα της Εθνικής τράπεζας στην κεντρική πλατεία. Πέραν των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στην κεντρική είσοδο της, μπροστά από τα ΑΤΜ, οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να σπάσουν ενισχυμένο τζάμι παραθύρου (από την πλευρά του πεζόδρομου της Μ. Αλεξάνδρου). Τους δόθηκε η δυνατότητα να πετάξουν μέσα στην τράπεζα βόμβες μολότοφ. Προκλήθηκε πυρκαγιά που ευτυχώς δεν επεκτάθηκε. Προκάλεσε ζημιές σε μικρό εσωτερικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες είχαν μαζί τους σφυριά. Με αυτά επιχείρησαν να σπάσουν παράθυρα, να έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό του καταστήματος. Τα περισσότερα τζάμια άντεξαν στα χτυπήματα. Ένα από αυτά όχι.

Στη συνέχεια οι δράστες έτρεξαν προς τα στενά της συνοικίας του Άη Γιάννη. Στη συμβολή των οδών Δαγκλή και Φιλίππου έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους. Σε αυτό το δεύτερο περιστατικό δεν υπήρξε ιδιαίτερος κίνδυνος μιας και η φωτιά περιορίστηκε εντός των κάδων. Γυναίκα από το μπαλκόνι του σπιτιού της έριξε νερό με λάστιχο. Η Π.Υ. Καβάλας που επιλήφθηκε του περιστατικού έδωσε προτεραιότητα στην τράπεζα. Έτσι στους κάδους ρόλο έπαιξε η κινητοποίηση των περιοίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση συνοδεύονταν με συνθήματα κατά των τραπεζών. Για άλλες περιοχές της χώρας οι επιθέσεις σε τράπεζες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Στην Καβάλα το περιστατικό ήταν το πρώτο μετά από μακρά περίοδο ησυχίας.

Χθες η Εθνική στην πλατεία δεν λειτούργησε. Ο λόγος αφορούσε τις περιορισμένες ζημιές στο εσωτερικό του καταστήματος. Φυσικά εξουδετερωμένα ήταν τα δύο ΑΤΜ. Οι πελάτες της Εθνικής εξυπηρετούνταν από το κατάστημα στην οδό Βενιζέλου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης