«Τζιτζιμιτζιχοτζιριά»: Δύσκολο να το πεις, εύκολο να το δεις!

 «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά»: Δύσκολο να το πεις, εύκολο να το δεις!

Το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής έχει πρεμιέρα στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» η καθιερωμένη φθινοπωρινή και χειμερινή παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Φέτος αφορά κείμενο της Στέλλας Μιχαηλίδου με τον δύσκολο τίτλο «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά». Πρόκειται για έναν γλωσσοδέτη, ο οποίος -όπως είπε η συγγραφέας- είναι ταυτόχρονα κάλεσμα σε παιχνίδι. Στην παράσταση θίγονται πολλά θέματα με κυρίαρχο τη διαφορετικότητα. Η «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» είναι μία λέξη που πραγματικά δυσκολεύεται κάποιος να προφέρει. Αντίθετα είναι πολύ εύκολο να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ΔΗΠΕΘΕ, να δει την ομώνυμη θεατρική παράσταση. Είτε στις Κυριακές από τις 3  Νοέμβρη μέχρι και τις 15 Δεκέμβρη (6 το απόγευμα), είτε στις πρωινές παραστάσεις που ως συνήθως προγραμματίζονται και θα γίνουν για μαθητές των σχολείων. Αυτές αρχίζουν τη Δευτέρα 4 Νοέμβρη και συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη. Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μίλησε πρώτος ο Θοδωρής Γκόνης: «Πάντα θέλουμε η παιδική παράσταση να είναι προσεγμένη. Αυτό το εξασφαλίζει το κείμενο, η σκηνοθέτης και ο θίασος. Η συγκεκριμένη είναι άρτια και σημαντική. Είχα την τύχη να παρακολουθήσω την πρόβα και χάρηκα πολύ για το θίασο. Είναι καλή τύχη και τιμή για το ΔΗΠΕΘΕ να φιλοξενούμε την συγγραφέα και σκηνοθέτιδα Στέλλα Μιχαηλίδου.  Όμως όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην παράσταση είναι ένα και ένα».

Φανερά χαρούμενη και αισιόδοξη για το τελικό αποτέλεσμα η Στέλλα Μιχαηλίδου είπε:» Χαίρομαι που για το παιδικό θέατρο υπάρχει στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας αυτή η αντιμετώπιση. Ευχαριστώ και τον θίασο και τον Θοδωρή Γκόνη. Ο θίασος είναι μία καλή σύμπτωση. Τόσο από πλευράς ποιότητας και ταλέντου αλλά και εξαίρετων συνεργατών».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν όλοι σχεδόν οι ηθοποιοί αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές. Η τιμή των εισιτηρίων είναι 10  ευρώ για τους μεγάλους και 7 ευρώ παιδικό- φοιτητικό -ανέργων –πολυτέκνων. Το μαθητικό εισιτήριο για οργανωμένες πρωινές παραστάσεις κοστίζει 5 ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης