Β. Λιόγκας: Στο υπουργείο απευθύνθηκαν δήμος και περιφέρεια για την γέφυρα

 Β. Λιόγκας: Στο υπουργείο απευθύνθηκαν δήμος και περιφέρεια για την γέφυρα

Ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Λιόγκας συνεχίζει να βρίσκεται στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου. Ο Βασίλης Λιόγκας παρακολουθεί τα γεγονότα στην Καβάλα κι έτσι χθες μίλησε στην ΠΡΩΙΝΗ για τις εξελίξεις που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα το εργοστάσιο απορριμμάτων του Δήμου Καβάλας, αλλά και για την εκκρεμότητα στη γέφυρα που κατέρρευσε μπροστά από το παλιό νοσοκομείο.

Ο Βασίλης Λιόγκας επανέλαβε ότι το εργοστάσιο απορριμμάτων του Δήμου Καβάλας θα κατασκευαστεί από ιδιώτη μέσω της ΔΙΑΜΜΑΘ και θα δημιουργήσει περισσότερες από εκατό θέσεις εργασίας. Παραδέχθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στη χρηματοδότηση του έργου, που όπως είπε είναι εξασφαλισμένη.

Αναφορικά με τη γέφυρα και την κατάσταση που επικρατεί μπροστά από το παλιό νοσοκομείο, ο Βασίλης Λιόγκας τόνισε: «Κατά την άποψή μου προέχει η άμεση αποκατάσταση της γέφυρας. Είναι ένα πρόβλημα σύνθετο και δύσκολο. Πρέπει να εμπλακεί η Εγνατία Οδός ΑΕ και το υπουργείο μεταφορών. Η αποκατάσταση της ζημιάς πρέπει να αποσυνδεθεί από το θέμα των ευθυνών για την ανύπαρκτη συντήρηση. Απαιτείται συντονισμός για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος και της γέφυρας».

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης ο Βασίλης Λιόγκας άφησε να εννοηθεί ότι τόσο ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος όσο και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα έχουν ήδη απευθυνθεί στο υπουργείο υποδομών. Έχουν ζητήσει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Λιόγκα, χρήματα από το υπουργείο για το απαραίτητο έργο αποκατάστασης της γέφυρας.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Βασίλης Λιόγκας αναφέρθηκε και στην εκκρεμότητα της περιμετρικής. Υπενθύμισε για πόσο καιρό επέμενε προσωπικά στην ολοκλήρωση του δρόμου βάσει των προβλεπόμενων, προβάλλοντας για μία ακόμη φορά την συνέχιση του δρόμου έτσι ώστε να μη θιγεί το περιαστικό δάσος της πόλης.

 

Διαβάστε επίσης