20 Ιανουαρίου οι τακτικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

 20 Ιανουαρίου οι τακτικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Με την ευκαιρία των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη της Καβάλας γνωρίστηκε με τους τοπικούς φορείς και παράγοντες ο νέος αστυνομικός υποδιευθυντής Ιωάννης Καραμανλής (φωτογραφία). Παρέστη σε αυτές ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης. Ανέλαβε τα καθήκοντά του στο επιτελείο της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας πριν από λίγες εβδομάδες, προερχόμενος από την αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης όπου ήταν διευθυντής.

Έτσι το επιτελείο της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας έχει επικεφαλής τον ταξίαρχο Γιώργο Γκράνα και τρεις αστυνομικούς υποδιευθυντές. Πρώτος τη τάξη ο Ιωάννης Καραμανλής και έπονται οι κ.κ. Σιμούδης και Αναγνωστόπουλος. Αυτό το διοικητικό σχήμα της αστυνομικής διευθύνσεως Καβάλας δε φαίνεται πως θα αλλάξει, αν και στις 20 Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι τακτικές κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Επειδή έχουν προηγηθεί ουσιαστικές αλλαγές με τις έκτακτες κρίσεις του Νοέμβρη, φαίνεται ότι στο πλαίσιο των τακτικών κρίσεων δε θα υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις. Κατά συνέπεια, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι ο ταξίαρχος και οι τρεις αστυνομικοί υποδιευθυντές να παραμείνουν στην ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας. Σημειώνεται ότι ο Ιωάννης Καραμανλής ήρθε στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας όχι με απόσπαση αλλά με μετάθεση.

Σε επίπεδο αστυνομικών ερευνών, υποθέσεις στις οποίες δίδεται προτεραιότητα είναι οι ληστείες, με τις οποίες μας «αποχαιρέτησε» το 2018. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δε διαθέτουν πολλά στοιχεία στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί για τη ληστεία στο σούπερ μάρκετ των Κρηνίδων. Αντιθέτως, υπάρχουν στοιχεία που εξετάζονται για παρόμοια περιστατικά ληστειών που σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο εντός κι εκτός Χρυσουπόλεως, στο Δήμο Νέστου.

Διαβάστε επίσης