Βαγγέλης Καρατσιομπάνης: «Μας αφήνει πικρία η ήττα της ομάδας νεανίδων αλλά προχωράμε για την επόμενη μέρα»

 Βαγγέλης Καρατσιομπάνης: «Μας αφήνει πικρία η ήττα της ομάδας νεανίδων αλλά προχωράμε για την επόμενη μέρα»

Συνέντευξη στην Αθλητική Πρωινή παραχώρησε ο προπονητής των Πανθήρων Βαγγέλης Καρατσιομπάνης.

Αναφέρθηκε στην πρόσφατη ήττα της ομάδας νεανίδων του συλλόγου στον τελικό με την Ασπίδα Ξάνθης ενώ ακόμη και στα βήματα της γυναικείας ομάδας η οποία θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας της σεζόν που έρχεται.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Θέλουμε την άποψη σου για τον πρόσφατο τελικό νεανίδων και την ήττα των Πανθήρων από την Ασπίδα Ξάνθης. Σας άφησε κάποια πικρή γεύση; Όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

Απ: Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με πολύ σκληρές άμυνες. Κέρδισε ο πιο τυχερός σε αυτό το παιχνίδι. Όταν είναι ένα μονό παιχνίδι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

Σίγουρα μας αφήνει κάποια πικρία. Θέλαμε πάρα πολύ να είμαστε νικητές στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά συγχαρητήρια στην ομάδα της Ξάνθης και φυσικά συγχαρητήρια στις παίκτριες μας.  Προχωράμε για την επόμενη μέρα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

Ερ: Μήπως υπήρχε παραπάνω άγχος στα κορίτσια των Πανθήρων; Κάτι τέτοιο φάνηκε στο παιχνίδι.

Απ: Υπήρχε γενικότερα άγχος. Από την αρχή του αγώνα ήταν πιεσμένες όλες οι παίκτριες ενώ είχαμε πει ότι είναι ένα παιχνίδι όπως τα υπόλοιπα. Η αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους σαφώς επηρέασε.

Επίσης η όλη μορφή του αγώνα που πήγε πόντο με πόντο. Αυτό έφερε ένα έξτρα άγχος στα κορίτσια.

Ερ: Ποια είναι η επόμενη μέρα αυτής της ομάδας των νεανίδων;

Απ: Θα συνεχίσουμε εκεί που σταματήσαμε. Είναι όλα τα κορίτσια γεννημένα το 2004. Οπότε αυτό σημαίνει ότι και του χρόνου έχουν το δικαίωμα να παίξουν στο πρωτάθλημα νεανίδων.  Επιπλέον θα κοιτάξουμε κάποια αξιόλογα κορίτσια τα οποία μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα, να τα εντάξουμε.

Αυτό για να δυναμώσουμε περισσότερο. Στόχος την επόμενη χρονιά είναι να φτάσουμε όσο το δυνατό ψηλότερα γίνεται. Ακόμη και στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Ερ: Από αυτά τα κορίτσια θα ενσωματωθούν κάποια στη γυναικεία ομάδα η οποία θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2;

Απ: Στόχος της ομάδας είναι όσο το δυνατό περισσότερα κορίτσια να μπορέσουν να παίξουν στην Α2. Μάλιστα και την προηγούμενη χρονιά είχαμε ως στόχο να εντάξουμε στη γυναικεία ομάδα 3 κορίτσια.

Θέλουμε η ομάδα των νεανίδων να συμμετέχει αυτούσια στις προπονήσεις και να παίξουν όσο το δυνατό περισσότερα κορίτσια στο πρωτάθλημα της Α2.

Ερ: Τι σχέδια υπάρχουν για τη γυναικεία ομάδα;

Απ: Ξεκινάμε αυτές τις μέρες τις επαφές με τις παίκτριες οι οποίες ήταν στο περσινό ρόστερ. Να δούμε επίσης τους μεταγραφικούς στόχους τους οποίους θα έχουμε. Σιγά-σιγά οπότε πρέπει να βάλουμε μπρος στη γυναικεία ομάδα.

Ερ: Επιθυμία είναι να μείνει ο περσινός βασικός κορμός ή θα έχουμε αλλαγές;

Απ: Επιθυμία είναι να μείνει σχεδόν όλος ο βασικός κορμός της περσινής ομάδας. Δεν είναι τόσο εύκολο όμως να γίνει κάτι τέτοιο. Μερικές παίκτριες έχουν τις δουλειές τους αλλά θα κοιτάξουμε να γίνει μια προσπάθεια να κρατήσουμε τις βασικές παίκτριες που είχαμε στο ξεκίνημα της περιόδου και πριν το λουκέτο στην κατηγορία.

Ερ: Οπότε ίσως να μην υπάρχουν πολλά ανοίγματα σε μεταγραφικό επίπεδο βάση και των συνθηκών;

Απ: Ίσως αναγκαστούνε να κάνουμε κάποιες κινήσεις γιατί είχαμε και μια ευχάριστη είδηση που έχει να κάνει με την εγκυμοσύνη της Ελευθερίας Γαϊτάνη η οποία ήταν πέρσι η πρώτη μας σκόρερ. Θα είναι μια μεγάλη απώλεια και πρέπει με κάθε τρόπο να την καλύψουμε είτε εκ των έσω, είτε με μια μεταγραφική κίνηση.

Ερ: Είστε λοιπόν στο προγραμματισμό για τη γυναικεία ομάδα.

Απ: Βεβαίως ήδη έχουμε κάνει γίνει οι επαφές με τη διοίκηση. Θα μπούμε τις επόμενες ημέρες στη διαδικασία να ανακοινώνουμε ανανεώσεις με παίκτριες αλλά και κάποιες μεταγραφές που θα γίνουν.

Πρέπει να τρέξουμε για να έχουμε σύμμαχο και το χρόνο.

Ερ: Το πρωτάθλημα της Α2 της σεζόν 2021-2022 θα διεξαχθεί με τον περσινό τρόπο ή θα έχουμε αλλαγές;

Απ: Δεν είναι τίποτα σίγουρο. Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Εμείς περιμένουμε να διεξαχθεί όπως και πέρσι. Ίσως υπάρχουν κάποιες αλλαγές ανάλογα με το ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Είμαστε σε αναμονή. Σίγουρα για την κλήρωση. Κάθε χρόνο κάποιες ομάδες μεταφέρονται από τον έναν όμιλο στον άλλο. Θα δούμε σε ποια μορφή θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μακάρι βέβαια να πάνε όλα καλά και φέτος να παίξουμε. Αυτό είναι το κυριότερο…

Διαβάστε επίσης