• 25 Απριλίου 2024,

Αναστασία Ιωσηφίδου: «Μεγάλη τιμή για μένα η Εθνική ομάδα, λατρεύω το μήκος»    

 Αναστασία Ιωσηφίδου: «Μεγάλη τιμή για μένα η Εθνική ομάδα, λατρεύω το μήκος»    

Μια πολύ ωραία συνέντευξη παραχώρησε στον Τάσο Πατσίδη, η πρωταθλήτρια στίβου του ΟΚΑΚ, Αναστασία Ιωσηφίδου μιλώντας για την πρόσφατη επιτυχία στο Βόλο όπου κατέκτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 το χρυσό μετάλλιο στο μήκος.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους ανθρώπους που είναι δίπλα της, στον σύλλογο της και στα μελλοντικά της σχέδια.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τον κλασσικό αθλητισμό;

Απ: Με τον κλασσικό αθλητισμό έπαιζα ποδόσφαιρο λόγω του πατέρα μου. Μετά με «τράβηξε» ο στίβος και αποκλειστικά ασχολήθηκα με αυτό το κομμάτι.

Ερ: Σε «τράβηξε» ο στίβος λόγω μητέρας και  αδελφής;

Απ: Ναι ακριβώς.

Ερ: Από την αρχή έκανες μήκος;

Απ: Όχι αρχικά ασχολήθηκα με το σύνθετο. Μετά πήγα στα εμπόδια και στο μήκος. Είδα βέβαια ότι τα εμπόδια είναι ένα δύσκολο αγώνισμα, οπότε τα άφησα. Αφοσιωθήκαμε στο μήκος όπου θέλει πολύ τεχνική και πολλές ώρες προπόνηση.

Ταίριαζε το μήκος στην ιδιοσυγκρασία μου. Από μικρή όπου και να βρισκόμουν σε αγώνες πήγαινα στα κάγκελα και παρακολουθούσα το άλμα εις μήκος. Ήταν η… καψούρα μου.

Ερ: Το χρυσό μετάλλιο στο Βόλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία σου έως τώρα;

Απ: Ναι ακριβώς. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Νιώθω καλύτερα από όσο ποτέ. Προετοιμαζόμασταν όλη τη χρονιά για αυτόν τον αγώνα. Ήταν ο μεγάλος στόχος μας, το πρωτάθλημα Κ18.  Ήταν το καλύτερο που μπορούσε να συμβεί.

Ερ: Δύσκολος αγώνας, άγχωσες τους πάντες στον προκριματικό.

Απ: Χάθηκα λίγο στον προκριματικό. Ειδικά στα δυο πρώτα άλματα. Στο τελευταίο πείσμωσα και μου βγήκε το άλμα. Πέρασα πρώτη στον τελικό όπου στα αρχικά τρία άλματα που έκανα ήμουν στην πρώτη θέση. Εκεί κατάλαβα ότι θα κερδίσω. Στον τελικό ήμουν πολύ πιο απελευθερωμένη.

Ερ: Η επίδοση σου στον τελικό, το 5.86 ήταν η καλύτερη φετινή;

Απ: Ισοφάρισα την καλύτερη μου φετινή επίδοση. Είχα κάνει εδώ στην Καβάλα στο Διασυλλογικό 5.86. Περιμέναμε να κάνουμε ατομικό ρεκόρ, αυτή είναι η αλήθεια. Ήμουν σε πολύ κατάσταση.

Αυτό το ατομικό ρεκόρ ίσως γίνει στην Κύπρο.

Ερ: Κλήθηκες στην Εθνική Ομάδα Κ18. Σίγουρα είναι μια μεγάλη τιμή για σένα.

Απ: Είναι η πρώτη φορά που κλήθηκα στην Εθνική. Σίγουρα εξαργύρωσα με αυτόν τον τρόπο την πολύ καλή μου εμφάνιση στο Βόλο. Μετά έχει το Βαλκανικό Κ18 που θα γίνει στη Σερβία αλλά λόγω covid είναι στον αέρα αν θα γίνει ή όχι.

Οπότε πάμε όλοι σε αυτή τη συνάντηση με την Κύπρο. Κανονικά οι πρώτοι θα πηγαίναμε στο Βαλκανικό. Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή για μένα η κλήση μου στην Εθνική. Μόνο που θα φορέσω τα ρούχα της Εθνικής, είναι κάτι το αξεπέραστο.

Ερ: Στο μήκος υπάρχει και μια άλλη αθλήτρια στον ΟΚΑΚ η Πηνελόπη Λεβεντοπούλου η οποία τα πάει πολύ καλή και έχει δημιουργηθεί μια πολύ καλή δυάδα.

Απ: Βέβαια. Η Πηνελόπη είναι μια σπουδαία αθλήτρια. Μαζί ήμασταν και στις σκυτάλες αν και δεν μας βγήκε εκεί. Ελπίζουμε να πάμε πολύ καλά τα επόμενα χρόνια. Είμαστε στην ίδια ηλικία.

Ερ: Πόσες ώρες την ημέρα προπόνησης απαιτούνται για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο;

Απ: Κάνουμε κάθε μέρα προπόνηση, εκτός τις Κυριακής. Κάποιες φορές τα Σάββατα, είχα διπλές προπονήσεις. Περίπου κάναμε 2 με 2, 5 ώρες προπόνηση σε καθημερινή βάση. Εγώ θα ήθελα να κάνουμε και παραπάνω.

Απλά είχα φροντιστήρια, γιατί φέτος θα δώσω και Πανελλήνιες εξετάσεις, οπότε δεν προλάβαινα. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Πολύ δουλειά. Σίγουρα όμως δεν μετράει μόνο ο πρωταθλητισμός. Μετράει και ο αθλητισμός.

Δεν είμαστε όλοι πλασμένοι για να κάνουμε πρωταθλητισμό. Εγώ πριν μερικά χρόνια δεν ήξερα καν ότι μπορώ να κάνω πρωταθλητισμό.

Ερ: Πόσο θα σε επηρεάσει το γεγονός ότι δίνεις φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις;

Απ: Νομίζω ότι θα επηρεαστώ λίγο. Απλά βλέπω ότι είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ξέρω τι μπορώ να πετύχω, δεν πιστεύω ότι θα με δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό.

Ερ: Πόσο σε βοήθησε το γεγονός ότι προέρχεσαι από μια αθλητική οικογένεια; Ο πατέρας σου έπαιξε επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η μητέρα σου παλιά πρωταθλήτρια και η αδελφή σου έχει τώρα πολλές επιτυχές. Πόσο σε επηρέασαν όλα αυτά;

Απ: Πάρα πολύ με επηρέασαν. Από μικρή ήμουν και εγώ στα γήπεδα. Θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ. Ήταν σε όλους τους αγώνες και με εμψύχωναν. Η αδελφή μου ήταν μάλιστα και στον τελευταίο μου αγώνα στο Βόλο και με βοήθησε πάρα πολύ με τις συμβουλές της.

Με στηρίζει και σαν αδελφή αλλά και με τις εμπειρίες που έχει η Σοφία στον  κλασσικό αθλητισμό. Δέχομαι με μεγάλη χαρά τις συμβουλές της Σοφίας.

Ερ: Προπονείσαι στον ΟΚΑΚ με το Θανάση Κωνσταντινίδη ενώ πάντοτε κοντά σου έχεις την κ. Κατερίνα Δράκου.

Απ: Ακριβώς. Ο Θανάσης με βοήθησε πολύ όλο το χειμώνα όταν τραυματίστηκα στη μέση αλλά και στον αστράγαλο και είχα απογοητευτεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, κοντά στον Φεβρουάριο. Είχε πέσει πολύ η ψυχολογία μου.

Μέσα από τις συζητήσεις και το διάλογο με τον προπονητή μου βρήκα τη δύναμη να επανέλθω. Ειδικά θέλω να ευχαριστήσω την πρόεδρο του ΟΚΑΚ κ. Κατερίνα Δράκου που ήταν εκεί και με στήριξε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ερ: Είναι τελικά μια πολύ καλή οικογένεια ο ΟΚΑΚ;

Απ: Είμαστε μια πολύ «δεμένη» οικογένεια. Φάνηκε αυτό και στο Βόλο. Φαίνεται παντού. Είναι άλλες ομάδες χωρισμένες στο στάδιο. Εμείς πάντα είμαστε όλοι μαζί. Καθόμαστε και συμπαραστεκόμαστε ο ένας τον άλλον η μια την άλλη, μέχρι να τελειώσουν οι αγώνες.

Υποστηριζόμασταν μεταξύ μας. Λειτουργούμε σαν μια οικογένεια.

Ερ: Αν φύγεις από την Καβάλα λόγω σπουδών, θα παραμείνεις στη δύναμη του ΟΚΑΚ, όπως έκαναν και άλλες αθλήτριες;

Απ: Βέβαια αυτό δεν το συζητάω. Θέλω να περάσω και να είμαι κοντά μάλιστα στην αδελφή μου.

Ερ: Η Ν. Καρβάλη δημιουργεί μια παράδοση στον κλασσικό αθλητισμό παράλληλα με το ποδόσφαιρο όπου επίσης έβγαλε μεγάλα ταλέντα.

Απ: Είναι ένα αθλητικό χωριό. Παλαιότερα η μητέρα μου, η Σοφία, η Μαρία Ζαχαρούδη στο στίβο και πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι έκαναν μεγάλη επαγγελματική καριέρα.  Η Ν. Καρβάλη είναι μέσα στην καρδιά μου.

Διαβάστε επίσης