Βαγγέλης Παππάς: «ο δρόμος είχε τη δική του… κοροϊδία»

 Βαγγέλης Παππάς: «ο δρόμος είχε τη δική του… κοροϊδία»

Ο Δήμος Καβάλας στερείται σοβαρότητας, όχι μόνο εξαιτίας των προσβολών στα λόγια της δημάρχου, αλλά κυρίως με τον τρόπο που διοικείται έως σήμερα, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει μεγάλη απώλεια χρημάτων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Δεν είναι μόνο η περίπτωση της ανάπλασης στην πλατεία Καπνεργάτη. Ανάλογο δείγμα είναι και οι αναπλάσεις που σχεδιάστηκαν στο ποδάρι, όπως αυτή στην περιοχή των Κρηνίδων.

Ένα σοβαρό λάθος που άρχισε από την προηγούμενη διοίκηση, επί αντιδημαρχίας του Θόδωρου Μουριάδη και το οποίο συνέχισε η διοίκηση της Δήμητρας Τσανάκα, ήταν η πεζοδρόμηση της οδού Αγίου Χριστοφόρου, η οποία στο ρυμοτομικό εμφανίζεται δρόμος.

Αυτός ο δρόμος είχε τη δική του… κοροϊδία.

Όταν η δημοτική αρχή κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών, επιχείρησε να «χρυσώσει το χάπι» επιλέγοντας μια μεσοβέζικη λύση: πέρασε τροποποίηση που χαρακτηρίζει τον δρόμο-πεζόδρομο ως «δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, με προτεραιότητα στους πεζούς». Έχουν μάλιστα το θράσος να κατηγορούν τώρα τη δική μας παράταξη ότι δεν ψήφισε την τροποποίηση.

Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, που αφήνει έκθετα πρόσωπα, τόσο σε πολιτικό όσο και σε νομικό επίπεδο, δεν θα συμμετάσχουμε. Με τις μεθοδεύσεις που είχαν ως στόχο να καλύψουν τις αστοχίες Τσανάκα – Μουριάδη, ο Δήμος Καβάλας είναι εκτεθειμένος σε κίνδυνο να χάσει 900.000€, σχεδόν ένα εκατομμύριο, επειδή δεν χειρίστηκε με σοβαρότητα και τυπικότητα ένα έργο που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εμείς σε τέτοιου είδους κοροϊδίες δεν θα συμμετάσχουμε. Με τον κόσμο θα είμαστε ξεκάθαροι. Για την ΚΑΠ ισχύει αυτό που λέει το ρυμοτομικό: η οδός Αγίου Χριστοφόρου είναι δρόμος.

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

Συνδυασμός: Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση (ΚΑΠ)

Διαβάστε επίσης